Logo
Imprimă această pagină

VIDEO. ITALIA Șoferii de camion se pregătesc de proteste împotriva certificatului verde COVID Recomandat

VIDEO. ITALIA Șoferii de camion se pregătesc de proteste împotriva certificatului verde COVID

Începând de astăzi, luni, 27 septembrie 2021, șoferii de camioane ar putea bloca Italia pentru a protesta împotriva Cerificatului Verde. În ultimele luni, au fost proteste împotriva diferitelor reguli anunțate de guvernul italian cu privire la obligația certificatului verde.

În protest ar putea fi implicate 30.000 de camioane. Camioanele ar putea să oprească și, prin urmare, să blocheze mai multe secțiuni de drum, având în vedere dimensiunea acestor vehicule. Toți sunt muncitori care nu au în prezent Certificat verde. Începând de luna viitoare, ei ar putea primi o amendă.


Pentru moment nu este clar unde va avea loc greva și, mai presus de toate, ce drumuri riscă să fie blocate. Conform unor zvonuri, însă, sudul Italiei ar putea fi mai afectat de această inițiativă, inclusiv strâmtoarea Messina. Pe lângă ocuparea drumurilor, șoferii de camioane ar putea opri în depozite sau pot merge foarte încet.
Evident, acest protest va afecta livrările de produse necesare comerțului cu amănuntul pe scară largă. Alături de camioane, s-ar putea adăuga șoferi cu propriile lor mașini, făcând protestul mai amplu.
Este o mobilizare spontană și nicio asociație comercială din sectorul transporturilor nu ar fi confirmat organizarea unei astfel de inițiative.

Ce sunt „certificatele verzi”
Comisia Europeană propune certificatul electronic verde
Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19.
Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.
Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea. Comisia va institui un portal pentru a se asigura că toate adeverințele pot fi controlate în întreaga UE și va sprijini statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare din punct de vedere tehnic a adeverințelor.

Detalii AICI

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.