Logo
Imprimă această pagină

Încă un stat european a transpus Directiva detașării. „Să luptăm împotriva dumpingului social” Recomandat

Încă un stat european a transpus Directiva detașării. „Să luptăm împotriva dumpingului social”

Belgia a transpus directiva europeană privind șoferii detașați.

Consiliul de Miniștri a validat vineri proiectul de lege din Pachetului de Mobilitate. Ca și în Franța, Belgia este frecventată de șoferi din est.

„Este vorba de stabilirea unor limite pentru detașarea șoferilor de camioane și pentru a lupta împotriva dumpingului social în sectorul transporturilor”, indică Pierre-Yves Dermagne, ministrul belgian pentru Economie și Muncă, citat de trm24.fr.
Potrivit ministrului, transpunerea directivei ar trebui să permită „verificări mai eficiente, cu mai puține neplăceri și sarcini administrative” pentru companiile de transport și „verificări coordonate între două sau mai multe state membre”. „Scopul este menținerea unui echilibru între libertatea antreprenorilor de a furniza servicii transfrontaliere, libera circulație a mărfurilor, condiții satisfăcătoare de muncă și protecția socială a șoferilor”, se arată într-un comunicat.
Directiva 1057 va fi aplicată de la 1 februarie 2022
Șoferii care operează transporturi intracomunitare de tip cross-trade sau cabotaj vor trebui să fie plătiți de firmele de transport care îi angajează conform condițiilor sociale și cel puțin la nivelul salariului minim din statele membre în care aceștia operează.
Transporturile rutiere bilaterale și șoferii care le operează vor fi excluși de la aplicarea directivei detașării.

Directiva integral AICI

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.