În Rusia, femeile nu au voie să conducă un camion pe distanțe lungi

În Rusia, femeile nu au voie să conducă un camion pe distanțe lungi

Pentru femeile din România, să aleagă sau să fie alese nu e un lucru nemaiauzit. Nici să aibă permis de conducere, să fie trecute pe certificatul de naștere al propriului copil, să aibă cont bancar sau acces la orice meserie și-ar dori.

În lume însă există milioane de femei cărora nu le este permis să se bucure de unul, mai multe sau chiar de toate drepturile enumerate mai sus sau de multe altele.

Peste 450 de profesii din 30 de sectoare de activitate le sunt interzise femeilor din Rusia. Autoritățile ruse se tem că efortul fizic susținut ar putea afecta capacitatea de procreere a rusoaicelor. Potrivit Trustului de Presă al MApN, femeile din Rusia nu pot munci ca pompier, coşar, fierar, oţelar, vatman la metrou, şofer de camion pe distanțe lungi sau şofer pe autobuze cu mai mult de 14 locuri.

Un Consiliu pentru promovarea virtuții și interzicerea viciilor din provincia nord-estică Khorasan Razavi din Iran a decis că femeile nu mai au voie să meargă pe bicicletă în spațiul public. Potrivit Radio Europa Liberă Moldova, ayatollahul Ali Khamenei a emis încă din 2016 un decret religios prin care interzicea femeilor iraniene să meargă pe biciletă în public, însă decretul nu era aplicat foarte strict.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.