În capul lui Cuc trenurile merg cu 160 la oră

În capul lui Cuc trenurile merg cu 160 la oră

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, la Alba Iulia, că are promisiuni că pe tronsonul de cale ferată dintre Simeria şi Sighişoara, unde au loc lucrări, se va circula cu 160 de kilometri pe oră, până la sfârşitul anului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce a văzut stadiul lucrărilor din judeţul Alba, Cuc a declarat că a primit promisiuni ferme din partea constructorului că tronsonul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

Răzvan Cuc s-a oprit, joi, în Gara Coşlariu, din judeţul Alba, care, potrivit antreprenorului, va fi finalizată la mijlocul lunii mai, la podul peste Mureş şi în gara din Alba Iulia.

„Am vizitat gara de la Coşlariu, am vizitat gara de la Alba Iulia, am mers pe tronsonul de cale ferată unde se lucrează, constructorii ne-au prezentat stadiul lucrărilor care sunt undeva la 89% pe întreg tronsonul. Din punct de vedere administrativ le-am spus că vor avea tot sprijinul meu. I-am rugat, de de o parte să fie mobilizaţi, iar pe de altă parte să ia în serios şi subcontractorii. (…) În zona aceasta antreprenorul şi-a asumat, până la sfârşitul anului, că închide acest lot şi va fi finalizat, astfel încât să putem circula cu 160 de km/h pentru călătoriile de persoane şi cu 120 km/h pentru transportul de marfă”, a declarat ministrul Cuc.

Potrivit reprezentantului CFR, termenul de construcţie al acestui lot era anul 2015, dar lucrările au întârziat din cauza unor probleme la podul peste Mureş, aflat într-o zonă inundabilă.

„A trebuit să schimbăm proiectul şi să adoptăm nişte soluţii pentru a face o cale ferată fezabilă şi să nu ne trezim că se surpă după ce o deschidem. Am găsit soluţia, acum suntem într-o fază destul de avansată de execuţie, am ieşit cu lucrările la suprafaţă, deci anul acesta vom finaliza tronsonul şi vom circula între Simeria şi Sighişoara cu 160 de km/h”, a declarat reprezentantul
CFR SA.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.