Logo
Imprimă această pagină

IMPOZITAREA DIURNELOR ȘOFERILOR: Primul protest de stradă al transportatorilor români Recomandat

IMPOZITAREA DIURNELOR ȘOFERILOR: Primul protest de stradă al transportatorilor români

Mai mulți transportatori au protestat azi, 07 mai 2021, împotriva a ceea ce ei numesc impozitarea abuzivă de către ANAF a diurnei șoferilor.

„Organizare proteste spontane în toată țara.
Haideți să ieșim cu toții în stradă, cu mașini mici, cu dube, camioane, tot ce se poate.
Inspectorii ANAF nu țin cont de măsurile dispuse verbal de către ministru și impozitează tot, distrug firmele de transport și economia țării.
Dacă vom sta degeaba și nu vom ieși în stradă, nu vom rezolva nimic, cum s-a întâmplat, de altfel, și în anii anteriori.
Asociațiile de transport nu ne-au ajutat cu nimic și nu ne vor ajuta.
Vom ieși zilnic pe Centura București, zona de nord Otopeni-Chitila-București-Ploiești-Cheia și Brașov-Cheia, dar și în alte regiuni ale țării.

Punctele susținute vor fi :
- stoparea impozitării diurnei externe;
- un preț de referință/ minim pe kilometru pentru transportul intern;
- ajutorul guvernului și măsuri cu privire la Pachetul de mobilitate;
- aspecte cu privire la infrastructura României, grăbirea refacerii podului de la Azuga, altfel camioanele peste 7,5 t sunt nevoite să ocolească pe la Cheia;
- urgentarea construirii autostrăzilor A7 și A 8.”, se arată în manifestul organizatorilor.

Revista TIR Magazin a fost prezentă în această dimineață în zona Mogoșoaia de pe Centura București unde a început protestul. În final, camioanele au ajuns la Vălenii de Munte venind de la Ploiești și Brașov.

ANAF merge doar peste transportatorii mici
Denisa Olteanu a explicat, din partea organizatorilor, demersul: „Protestăm împotriva abuzurilor ANAF, a impozitării diurnei. Suntem transportatori și am fost în situația în care inspectorii ANAF au venit, au controlat firma și au văzut că nu este nimic în neregulă.
Au întocmit un proces verbal de inspecție și nu s-a luat nicio măsură împotriva nostră pentru că totul a fost în regulă.
S-au gândit, apoi, să impoziteze diurnele. Au pretextat vorbind de legea Macron, Milong, de formularul A1. Ne-au încadrat la articolul 76 și nu vor să țină cont de directivele europene legate de impozitarea diurnelor.
Vor să ne încadreze la detașare, de fapt este delegare, avem dreptul să dăm diurne. Peste 80% din transportatorii internaționali oferă diurnă.
ANAF merge la câteva firme mai mici, nu la cele cu 100 de camioane și impozitează diurnele. Sunt câteva controale prin fiecare județ și, fiind dispersate, firmele nu se unesc să iasă în stradă”.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.