Logo
Imprimă această pagină

Iaşi: Plan Roşu după ce două microbuze s-au lovit violent Recomandat

Iaşi: Plan Roşu după ce două microbuze s-au lovit violent

"27 de oameni au fost la un pas de moarte pe o șosea din Iași, după ce două microbuze s-au lovit violent.

Salvatorii au acționat sub Planul Roşu de intervenţie din cauza numărului mare de persoane implicate în accident.
Zece dintre cei implicați în accident au ajuns la spital, din fericire, cu răni care nu le pun viaţa în pericol.
Unul dintre şoferi transporta 21 de pasageri în microbuz. Cursa s-a terminat brusc la ieşirea din localitatea Leţcani, când, în faţa lor, şoferul unui alt microbuz, în care se aflau patru pasageri, ar fi întors din senin, într-o intersecţie.
Ioana Buştiuc, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi: "Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că un bărbat, în timp ce conducea un microbuz pe DN 28 către Iaşi, nu s-ar fi asigurat la efectuarea unei manevre de întoarcere şi ar fi intrat în coliziune laterală cu un alt microbuz, care circula în aceeaşi direcţie".
Bărbatul, care conducea un microbuz înmatriculat în Italia şi voia să ajungă la ieşirea din ţară spre Republica Moldova, ar fi încurcat drumul, fiind astfel nevoit să întoarcă.
Impactul a fost atât de puternic încât ambele mijloace de transport public au ajuns în şanţ. La ora 21 s-a dat alarma la 112.
Marian Şerbescu, prefectul de Iaşi: "A fost declanşat Planul Roşu fiind un accident în care au fost implicate două microbuze de transport persoane".
Şapte oameni au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital. Tot aici au ajuns şi alţi trei pasageri cu mijloace proprii. În cea mai gravă stare este şoferul care ar fi provocat totul.
Lt. Col. Ionuţ Grădinaru, ISU Iaşi: "Nu a fost nevoie de descarcerare, o singură persoană, conducătorul turismului de transport persoane a fost cu traumatisme mai grave".
Dr. Ovidiu Popa, UPU Iaşi: "Din punct de vedere al diagnosticului, toţi pacienţii sunt în acest moment pe parcursul investigaţiilor imagistice şi de laborator, dar se pare că, din fericire, este vorba doar de contuzii la marea majoritate".
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările în acest caz.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.