Guvernul va prelungi starea de alertă

Guvernul va prelungi starea de alertă

Guvernul discută luni prelungirea stării de alertă, inclusiv măsuri sanitare pentru alegerile locale şi reducerea unor restricţii. Premierul Ludovic Orban a anunţa deja că Guvernul va lua şi noi măsuri de relaxare, cum ar fi permiterea manifestaţiilor în anumite condiţiii: purtarea măştii şi un număr limitat de participanţi.


„Vom prelungi starea de alertă şi discutăm evident nişte măsuri să mai reducem din restricţii. Am să vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a afirmat Ludovic Orban.

Şeful Executivului a adăugat că măsurile vin în contextul în care a văzut nişte comentarii răutăcioase şi a precizat că Guvernul PNL nu s-a temut niciodată de adunările publice şi a fost mereu deschis dialogului.

Orban a anunţat joi că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi apoi făcută o şedinţă de Guvern în care să fie aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care încă nu fusese dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ.

El a adăugat că hotărârea va include şi măsuri în ziua votului la alegerile locale, precum şi măsuri de relaxare în anumite domenii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.