Logo
Imprimă această pagină

Guvernul se gândește să dea o amnistie fiscală

Guvernul se gândește să dea o amnistie fiscală

Ministerul Finanţelor lucrează în prezent la un mecanism de amnistia fiscală, gândit ca un stimulent pentru economia românească, dar nu are legătură cu cazul preşedintelui Klaus Iohannis, care ar trebui să plătească statului peste 1,2 milioane de lei încasaţi din chirii, a spus vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.


”Amnistia fiscală este un subiect pe care îl avem în lucru la nivelul Ministerului Finanţelor. Nu are legătură cu Iohannis. Este un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie românească. Nu pot să vă dau acum mai multe detalii. Este în lucru, vom discuta în următoarele zile la nivelul coaliţiei pentru a vedea cum putem aplica aceste măsuri”, a spus Teodorovici, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că această măsură, chiar dacă va fi luată, nu poate influenţa cazul preşedintelui Iohannis.

”Nu poate avea legătură amnistia fiscală cu cazul preşedintelui Iohannis, acelea sunt venituri din chirii. Chiar dacă am da amnistie fiscală, nu poate scăpa (...)”, a spus Teodorovici.

Tot vineri, ministrul a spus că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să plătească statului suma de peste 1,2 milioane lei încasată din chiria imobilului din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu, deşi statul nu este încă proprietarul acelui imobil.

Joi, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, şi Ministerului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.