Logo
Imprimă această pagină

Guvernul Romaniei va ataca la Curtea de Justitie a UE Pachetul Mobilitate1 Recomandat

Guvernul Romaniei va ataca la Curtea de Justitie a UE Pachetul Mobilitate1

Europarlamentarul Gheorghe Falca a anuntat ca Guvernul Romaniei va ataca la Curtea de Justitie a UE pachetul Mobilitate1, adoptat joi in Parlamentul European. Bulgaria, Cipru, Estonia, Malta, Letonia, Lituania, Polonia si Ungaria au anuntat la randul lor ca au luat aceasta decizie.

Transportatorii romani spun ca operatorii romani si estici vor fi cei mai afectati de masurile Pachetului Mobilitate 1, intrucat din cauza acestora companiile din Europa de Est nu vor mai putea efectua transport rutier international in Europa de Vest.
Pe lista masurilor cu impact negativ puternic s-ar afla: obligatia intoarcerii camioanelor acasa (tara de stabilire) la fiecare opt saptamani, indiferent daca sunt incarcate sau goale, revenirea in tara obligatorie a soferilor la fiecare 3 sau 4 saptamani si interzicerea efectuarii repausului saptamanal normal in cabina camionului.
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) estimeaza ca, din cauza masurilor adoptate, Romania va pierde 200.000 de soferi profesionisti.
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a recunoscut ca Pachetul Mobilitate 1 ar fi un dezastru pentru Romania

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.