Logo
Imprimă această pagină

Guvernul german respinge zvonurile că va închide granița cu Polonia de teama migranților Recomandat

Guvernul german respinge zvonurile că va închide granița cu Polonia de teama migranților

Germania nu intenționează să-și închidă granița cu Polonia, în ciuda unei creșteri accentuate a solicitanților de azil care sosesc prin Belarus, chiar dacă vecinii UE discută măsuri contrare, a declarat miercuri ministrul de interne Horst Seehofer.

Seehofer le-a spus reporterilor că guvernul aflat sub conducerea cancelarului Angela Merkel nu are „nicio intenție” să facă un pas atât de drastic despre care el a spus că va fi, de asemenea, „îndoielnic din punct de vedere juridic”.

Într-o scrisoare către omologul său polonez Mariusz Kaminski, Seehofer a propus creșterea patrulelor comune de-a lungul frontierei sale cu Polonia ca răspuns la creșterea numărului de migranți care vin prin Belarus.

Seehofer a declarat că nu a primit încă un răspuns din partea Varșoviei, dar a lăudat „inițiativele sale foarte puternice” pentru a opri fluxul de sosiri noi.

Un puternic sindicat german de poliție a cerut săptămâna aceasta intensificarea controalelor la graniță, având în vedere afluxul prin Belarus, despre care Ministerul de Interne a spus că a ajuns la aproximativ 5.700 de la începutul anului.

Detalii AICI

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.