Grup auto românesc, FALIMENT. Ce se petrece cu locurile de muncă

Grup auto românesc, FALIMENT. Ce se petrece cu locurile de muncă

Grupul japonez Takata Corp, prezent şi pe piaţa din România, intenţionează să depună luni o cererea de plasare sub protecţia Legii falimentului, pentru a se proteja de pierderile de miliarde de dolari care au apărut de pe urma celei mai mari operaţiuni de retragere de pe piaţă din istoria industriei auto, au declarat joi pentru Reuters două surse din interiorul companiei.

Airbagurile frontale Takata conţin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbagurile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a acestuia. La finalul anului 2013, Takata anunţase că airbag-urile a 16,6 milioane de automobile sunt defecte.

Potrivit surselor citate de Reuters, Takata va depune o cerere de plasare sub protecţia Legii falimentului luni la un tribunal din Tokyo, în cadrul unei proceduri din Codul civil similare cu faimosul Capitol 11 din legislaţia americană. În condiţiile în care datoriile sale depăşesc 1.000 de miliarde de yeni (9 miliarde de dolari), aceasta va fi cea mai mare cererea de plasare sub protecţia Legii falimentului a unui producător japonez de după război.

Sursele au mai adăugat că Takata va cere unor importante instituţii financiare precum Sumitomo Mitsui Banking Corp. un credit punte în valoare de zeci de miliarde de yeni pentru a se putea restructura după plasarea sub protecţia falimentului. Takata speră că printr-un plan solid de restructurare va putea să îşi separe operaţiunile sănătoase, inclusiv cele care produc centuri de siguranţă şi scaune pentru copii, într-o nouă entitate.

În România, japonezii de la Takata au două fabrici la Arad (care produc volane şi centuri de siguranţă) şi una la Sibiu (unde se produc saci pentru airbaguri).

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.