Logo
Imprimă această pagină

Germania a redus perioada de carantină pentru cei care sosesc din România. Care e situația șoferilor de camion Recomandat

Germania a redus perioada de carantină pentru cei care sosesc din România. Care e situația șoferilor de camion

Autoritățile din Germania au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul țării, în contextul pandemiei de Covid-19, în special cu privire la regimul de carantină în cazul persoanelor care sosesc din zone de risc, inclusiv din România, informează marți, într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, măsurile, ce sunt aplicabile începând cu data de 8 noiembrie 2020, vizează în principal reducerea perioadei de carantină obligatorie de la 14 la 10 zile, precum și restrângerea semnificativă a posibilității de exceptare de la măsura carantinei prin prezentarea unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat anterior intrării pe teritoriul german.

De asemenea, persoanele care sosesc din zone de risc trebuie să își înregistreze datele personale prin intermediul paginii de internet www.einreiseanmeldung.de.

Principalele exceptări de la măsura efectuării carantinei privesc persoanele care: se află în tranzit; nu rămân mai mult de 24 de ore pe teritoriul german; efectuează vizite din motive familiale (la rude de gradul I sau soți cu reședințe diferite) de până în 72 de ore; asigură transportul profesional de persoane și de mărfuri ș.a.. O serie de alte excepții mai sunt aplicate, cu variațiuni de la un land la altul, în situații temeinic justificate, spre exemplu în cazul unor categorii profesionale a căror prezență și activitate concretă pe teritoriul german sunt considerate absolut necesare menținerii funcționalității unor sisteme sau infrastructuri sociale critice: relații diplomatice și consulare, securitate și ordine publică, îngrijire medicală etc. – cu respectarea măsurilor de protecție și igienă și, în unele cazuri, cu justificarea scrisă a urgenței de către angajator. Aceste exceptări nu sunt nici definitive, nici exhaustive, iar dacă există motive temeinice se pot acorda scutiri și în alte situații, cu acceptul punctual al autorităților locale de sănătate. Reglementările locale ale landurilor și hotărârile punctuale ale autorităților responsabile de sănătate rămân decisive în acest sens.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.