Gabi Firea face concurență cocalarilor: Autobuzele au voie să circule pe linia de tramvai

Gabi Firea face concurență cocalarilor: Autobuzele au voie să circule pe linia de tramvai

"Vom lansa un alt proiect pentru decongestionarea traficului. Pe linia de tramvai, acolo unde structura acesteia permite, va circula şi autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Pentru început, ne-am gândit ca benzile unice să fie cele care sunt deja create şi au această infrastructură, iar autobuzele să poată intra pe linia de tramvai”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a afirmat că sunt câteva trasee stabilite, iar proiectul urmează fie început în scurt timp.

"Etapa a doua va fi aceea în care linia de tramvai să fie amenajată, astfel încât să poată intra şi autobuzul”, a subliniat primarul.

Firea a adăugat că toate staţiile RATB vor fi reamenajate, pentru că multe dintre ele "sunt depăşite”.

"Este nevoie de un sistem de informare a traseelor, precum şi a orelor la care vin mijloacele de transport în comun. Pentru persoanele suferinde sau în vârstă, mai multe locuri în care să stea. S-au făcut în anii trecuţi ceva investiţii, dar sunt insuficiente. Am discutat cu domnul director al RATB, Adrian Mihail, şi mi-a adus un draft, un plan de investiţii pentru toate staţiile RATB”, a spus Firea, declarându-se nemulţumită de cum arată în prezent staţiile şi refugiile.

Primarul Capitalei a mai spus că zona de tramvai de la Piaţa Sudului, unde pasajul a fost de curând finalizat, va fi deschisă circulaţiei săptămâna viitoare, odată cu începerea anului şcolar.

De asemenea, Firea a precizat că un alt proiect la care municipalitatea lucrează este cel referitor la linia de tramvai 21, care va fi amenajată astfel încât autoturismele să nu mai poată pătrunde pe şine. "În scurt timp vă vom invita la un alt eveniment, transformarea liniei de tramvai 21 zona Colentina pe modelul succesului care l-a înregistrat linia 41, printr-un gărduleţ, pentru ca autoturismele să nu mai poată pătrunde pe linia de tramvai şi să bloheze circulaţia. Avem obţinute toate avizele şi autorizaţiile”, a adăugat Firea.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.