Logo
Imprimă această pagină

Franța. Un șofer profesionist român a recunoscut că a furat marfă din camioane Recomandat

Franța. Un șofer profesionist român a recunoscut că a furat marfă din camioane

Unul dintre cei 11 șoferi profesioniști români care au furat mărfuri de peste două milioane de euro din camioane a cerut să fie eliberat din arest, după ce a recunoscut participarea sa la jafuri.

Potrivit Nouvelle Republique, Răzvan, 32 de ani, cetățean român reținut din 2 februarie 2020 pentru „jafuri organizate de bande, tentative de furturi și participare la o organizație criminală”, în calitate de șofer de camion, alături de alți unsprezece inculpați, a sustras mărfuri din parcările de pe autostrăzile din reguinea Centre-Val de Loire. Răzvan și ceilalți șoferi complici provin din aceeași regiune din România și sunt implicați în furtul de echipamente, televizoare, anvelope, produse cosmetice, dintre care unele au fost identificate ulterior în România. Fără cazier judiciar în țară, șoferul de 32 de ani nu contestă participarea sa la evenimente, dar subliniază „faptul că nu a furat”. Pe 22 aprilie, el și-a recunoscut complicitatea la trei furturi în detrimentul altor șoferi. În videoconferință, în fața judecătorului căruia i-a solicitat eliberarea din arest, Răzvan a susținut că a spus „întregul adevăr” și a precizat că familia sa din România nu poate trăi din obiecte furate. Alexandra Pethieu, procurorul general, a arătat cum Răzvan încearcă să-și minimizeze rolul și cunoașterea faptelor, profitând de declarațiile contradictorii ale celorlalți inculpați. În plus, există riscul ca acesta să părăsească Franța dacă e eliberat condiționat și, mai mult, să repete faptele, a spus procurorul. Curtea a confirmat respingerea cererii de eliberare condiționată.

11 șoferi profesioniști români, arestați
După o anchetă care a durat câteva luni, nouă șoferi români au fost prinși în flagrant delict, miercuri, 29 ianuarie 2020, în Meung-sur-Loire, în Loiret, iar alți doi joi, 30 ianuarie în Mer, în Loir-et-Cher. Pe 2 februarie toți au primit arest preventiv. Este o bandă organizată, specializată în furtul de mărfuri din camioanele parcate în zonele de odihnă, care a început să acționeze la jumătatea anului 2019. După ce transportau legal marfă în Franța, când rămâneau cu camioanele goale parcau în zone de odihnă, mai ales pe A10, unde rămâneau timp de 4-5 nopți. Acolo au tăiat prelatele de la alte semiremorci, și-au încărcat camioanele cu bunuri furate și au plecat înapoi în România. Au furat alcool, coniac, vodcă, parfumuri, produse cosmetice și haine de marcă. În total, se spune că acești indivizi sunt autorii a douăzeci și patru de furturi de marfă, în valoare de peste două milioane de euro.
Cei unsprezece infractori cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani au fost închiși în centre de detenție preventivă, după ce unii dintre ei au recunoscut faptele. Cinci camioane au fost confiscate.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.