Logo
Imprimă această pagină

Franța: Şofer român profesionist - închisoare pentru o semiremorcă de 410.000 de euro Recomandat

Franța: Şofer român profesionist - închisoare pentru o semiremorcă de 410.000 de euro

Un şofer român de camion a fost condamnat la închisoare cu executare în Franţa pentru furtul unei semiremorci cu cosmetice, evaluată la 410.000 de euro.

Împreună cu el a fost încarcerat şi complicele lui, tot român.
Cei doi au pus la cale un plan aparent simplu, prin care să fure o semiremorcă întreagă plină cu cosmetice dintr-un depozit de marfă Polley Transmarkt, în nordul Franţei. În interiorul acestei semiremorci erau produse cosmetice, în principal marca L'Oreal, în valoare de 410.000 de euro.
Cei doi români, Gabriel Silaghi, şoferul unui cap tractor, şi Ionuţ Constantinescu, complicele său, au intrat pe 10 februarie cu camionul în parcare, au cuplat semiremorca, iar şoferul a fost pus să aştepte. După trei ore, Constantinescu s-a întors cu două plăcuţe de înmatriculare, le-a montat pe semiremorcă şi cei doi au ajuns la poarta depozitului.
În momentul în care camionul românilor a ajuns la punctul de control de la ieşire din curtea depozitului, agentul de pază a descoperit că nu avea numerele de înmatriculare de pe semiremorcă pe lista ieşirilor din aceea zi. Ce nu ştiau românii era faptul că procedura de ieşire din curtea depozitului se schimbase, după ce, cu 8 zile mai devreme, pe 2 februarie, fusese furată o semiremorcă încărcată cu marfă în valoare de 110.000 de euro.
Românii au fost arestaţi şi, la tribunal, vineri, la doar 5 zile după jaf, au fost deja condamnaţi, chiar dacă poveştile lor nu au coincis. Silaghi a recunoscut că, de 12 ani de când e şofer de camion, niciodată un angajator nu i-a schimbat plăcuţele de înmatriculare în parcare, dar a susţinut că habar nu a avut de planul lui Constantinescu. El a susţinut că acesta l-a contactat şi au avut un contract de transport în urma căruia urma să primească 2.300 de euro ca să ducă semiremorca din Franţa în Ungaria.
Constantinescu a recunoscut fapta, dar a refuzat să dea detalii despre sursa informaţiilor legate de transport.
Judecătorul a decis ca şoferul de TIR să stea 12 luni după gratii, iar Ionuţ Constantinescu 14 luni. Cei doi au de plătit 700 de euro cheltuieli judiciare şi 1 euro despăgubiri proprietarului semiremorcii, scrie Nord Litoral

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.