FRANȚA. ȘOFER PROFESIONIST, UCIS DE UN JANDARM CU 4 FOCURI DE ARMĂ Recomandat

FRANȚA. ȘOFER PROFESIONIST, UCIS DE UN JANDARM CU 4 FOCURI DE ARMĂ

Un șofer de camion, în vârstă de aproximativ 35 de ani, a fost împușcat mortal, vineri, 07 august 2020, de un jandarm în apropiere de Montauban, după o urmărire ca în filme.

Potrivit oamenilor legii, șoferul profesionist a fost testat pozitiv pentru cocaină și a refuzat să se supună poliției, scrie 20minutes.fr.
Cu antecedente penale, șoferul a fost condamnat de mai multe ori, inclusiv de trei ori pentru conducere fără asigurare, a declarat procurorul din Montauban, Laurent Czernik, care a deschis o anchetă pentru „violență care duce la moarte fără intenția de a o comite”.
Vineri după-amiază, șoferul, care transporta pachete, a fost raportat pentru prima dată la jandarmerie pe un drum departamental de către un automobilist din cauza conducerii periculoase. Arestat de poliție, el a fost testat „pozitiv pentru cocaină”, dar a fugit și a fost urmărit imediat de jandarmi. „Jandarmii încearcă să-l oprească cu un fel de grapă, dar nu pot. Un jandarm situat într-un sens giratoriu îi spune să se conformeze. Nu numai că nu se oprește, dar se pare că se îndreaptă spre el”, spune magistratul.

Patru focuri de armă
Apoi începe o goană pe A20. „O mașină de jandarmi reușește să-l depășească și ajunge în cale să-l oprească, dar nu îl opresc”, continuă procurorul. Șoferul „a intrat în coliziune cu vehiculul jandarmeriei pe o distanță de câțiva metri, cu cel puțin un jandarm la bord. Un al doilea vehicul de jandarmi reușește să-l depășească. Un jandarm stă în lateral și trage de patru ori", rănind mortal șoferul, potrivit magistratului.
Șoferul camionului pierde controlul vehiculului său, în apropiere de autostrada Montauban-Sud, iar camionul său ia foc. Jandarmii îi oferă primul ajutor, pompierii și ambulanța sosesc și încearcă să-l resusciteze, dar este declarat rapid mort. Apoi pompierii sting flăcările care se răspândiseră la vegetația de lângă camion, care era complet carbonizat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.