FRANȚA LE OFERĂ AJUTOARE DE 8.000 EURO ȘI 5.000 EURO COMPANIILOR CARE ANGAJEAZĂ ȘOFERI ÎNCEPĂTORI Recomandat

FRANȚA LE OFERĂ AJUTOARE DE 8.000 EURO ȘI 5.000 EURO COMPANIILOR CARE ANGAJEAZĂ ȘOFERI ÎNCEPĂTORI

Guvernul francez a anunțat, la începutul lunii iunie 2020, un plan de recuperare care vizează facilitarea asistenței de recrutare în contextul ieșirii din criza de sănătate.

Aceasta include, în special, sprijin financiar pentru companiile care angajează începători. Grupul Aftral oferă 2.000 de candidați începători pentru angajare în transport și logistică, potrivit portalului Franceroutes.fr.
În contextul recuperării post-epidemice, guvernul tocmai a anunțat ajutoare financiare companiilor pentru angajarea de începători.
Un ajutor de recrutare de 8.000 de euro se acordă companiilor care angajează tineri între 18-30 de ani și 5.000 pentru cei sub 18 ani, în perioada 1 iulie 2020 - 28 februarie 2021. Acest ajutor este valabil pentru toate companiile cu mai puțin de 250 de angajați și pentru cele cu peste 250 de angajați, care vor avea peste 20% începători în forța de muncă în 2021.
6 luni în loc de 3, acesta este noul termen pe care îl vor avea stagiarii înregistrați fără contract atunci când se vor întoarce să-și reia munca.
Aftral estimează că, datorită acestor subvenții, costul angajării unui începător va fi aproape zero pentru companie în primul an. În plus, noul termen de 6 luni pentru a găsi un angajator le permite companiilor să ia decizia de a angaja un începător în câteva luni. Acest lucru este interesant în special pentru IMM-uri.
"Noile măsuri guvernamentale pentru susținerea uceniciei sunt un pas în direcția corectă și răspund provocărilor situației economice a companiilor", a declarat Loïc Charbonnier, CEO Aftral.
Aftral oferă în jur de treizeci de cursuri de ucenicie de la CAP la BAC + 3 în domeniile transportului, logisticii și turismului. "6.000 de ucenici absolvă liceele noastre (ISTELI, ENSTV, EPT) și CFA în fiecare an", spune Loïc Charbonnier. "Datorită lucrărilor de recrutare pe care le continuăm în timpul închiderii, suntem în măsură să oferim mai mult de 2.000 de candidați companiilor, cu soluții adaptate celor care nu pot decide angajarea acum”, susține CEO-ul Aftral.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.