Logo
Imprimă această pagină

Franța. Închisoare pentru șoferul profesionist român prins cu trei vietnamezi în patul din cabină Recomandat

Imagine cu caracter ilustrativ: Cele mai bizare moduri prin care migranții încearcă să treacă granița Imagine cu caracter ilustrativ: Cele mai bizare moduri prin care migranții încearcă să treacă granița

Un șofer profesionist român a fost condamnat la un an de închisoare de către instanța din Dunkerque, în nordul Franței, după descoperirea a trei migranți vietnamezi în patul vehiculului său.

Informația apare pe Info Migrants, platforma care luptă împotriva dezinformării migranților, realizată în colaborare de France Médias Monde (France 24, RFI, MCD), canalul internațional german de știri Deutsche Welle și agenția de presă italiană ANSA.
Joi, 27 mai, vameșii din orașul Bailleul, din nordul Franței, au efectuat un control de rutină la un camion parcat pe un bulevard aflat la mică distanță de centrul orașului. În interior, un jammer GPS, despre care șoferul spune că nu ar fi al lui. Dispozitivul bruiază GPS-ul camionului și împiedică detectarea locației acestuia. Dar, mai presus de toate, vameșii descoperă trei migranți de naționalitate vietnameză, întinși în patul șoferului, în cabină. În vârstă de 18, 19 și 30 de ani, cei trei tineri se ascunseseră acolo de aproape o oră, de când s-au urcat în vehicul în Lille, relatează Nord Littoral. Șoferul, Nicușor Dimitru, originar din România, părăsise Sarreguemines, Moselle în acea zi. Luni, 7 iunie, el a fost condamnat de instanța din Dunkerque la 12 luni de închisoare cu detenție continuă, pentru asistența la intrarea și șederea persoanelor aflate într-o situație neregulată. De asemenea, a fost amendat cu 3.000 de euro și a primit interdicția de a intra pe teritoriul Franței timp de cinci ani.

39 de vietnamezi morți într-un camion, în 2019, în Anglia
Dacă de data aceasta cei trei migranți au fost găsiți nevătămați și sănătoși, cazul amintește de descoperirea, în 2019, a 39 de corpuri de migranți vietnamezi în remorca unui camion, în Anglia. Urcați acolo în Bierne, în nordul Franței, toți au murit asfixiați și din cauza hipertermiei. Maurice Robinson, șoferul care conducea camionul, a fost condamnat la 13 ani și patru luni de închisoare. Ronan Hughes, un transportator nord-irlandez în vârstă de 41 de ani, și Gheorghe Nica, cetățean român în vârstă de 43 de ani, acuzați că ar fi fost organizatorii traficului, au fost condamnați la 20 și 27 de ani de închisoare pentru uciderea celor 39 de oameni și trafic de migranți.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.