Foto. 23 de irakieni descoperiți într-un CAMION

Foto. 23 de irakieni descoperiți într-un CAMION

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota (Ungaria) au descoperit, ascunşi în interiorul unui automarfar, respectiv al unei autoutilitare, 23 de cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din ţară.


Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc S.K., în vârstă de 34 de ani, la volanul unui automarfar marca Mercedes-Benz înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, gumă de mestecat din Turcia, către o firma din Cehia.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au făcut un controlul amănunţit al mijlocului de transport, iar în interiorul remorcii autovehiculului, au fost descoperiţi ascunşi zece bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei zece bărbaţi sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Potrivit sursei citate, tot la P.T.F. Nădlac II, s-a prezentat pentru ieşi din ţară, cetăţeanul leton I.K., în vârstă de 44 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în Marea Britanie.

Şi în acest caz, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse, în partea din faţă a compartimentului marfă al mijlocului de transport, într-un spaţiu special amenajat, treisprezece persoane.
Acestea au fost duse la sediul punctului de trecere a frontierei pentru cercetări, unde s-a constatat că grupul era format din doisprezece cetăţeni irakieni şi un cetăţean sirian. De asemenea, s-a mai stabilit că sunt opt bărbaţi, trei femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, iar minorii au 13, respectiv 15 ani, toţi solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru ambii şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei 23 de cetăţeni străini.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.