Ford Trucks concurează la Raliul Dakar, cel mai dificil maraton de off-road din lume

Ford Trucks concurează la Raliul Dakar, cel mai dificil maraton de off-road din lume

VDR Truck Racing, echipa de raliu sprijinită de Ford Trucks, va concura pentru prima dată în Raliul Dakar din 2019. Două vehicule Ford Trucks din seria Ford Trucks Construction au fost special concepute pentru cea mai dificilă cursă din lume. Acestea vor fi conduse de Yves Rutten și Peter Van Delm, cei doi au concurat pentru prima dată în raliul Dakar în 2009.

Numărătoarea inversă a început pentru ediția din 2019 a Raliului Dakar, cel mai dificil maraton de off-road din lume. Raliul va începe în orașul Lima din Peru, America de Sud și va avea loc între 6 și 17 ianuarie 2019. VDR Truck Racing, echipa belgiană susținută de Ford Trucks, va concura și în acest eveniment. Echipa ii reuneste pe Yves Rutten si Peter Van Delm, care vor fi in cursa cu vehiculele Ford Trucks pentru prima data.

Ford Trucks și echipa belgiană VDR Truck Racing și-au unit forțele pentru a dezvolta două camioane ce vor concura în cea mai dificilă cursă din lume. Vehiculele trimise de Ford Trucks la Raliul Dakar din 2019 au fost proiectate cu sprijinul inginerilor Ford Trucks, în timp ce echipamentul de curse a fost fabricat în atelierul VDR Racing din Belgia. Camioanele au fost apoi asamblate de inginerii Ford Trucks și echipa tehnică VDR Truck Racing, înainte de a fi testate în condiții reale pentru a le pregăti pentru cea mai dificilă cursă din lume.

"Ford Trucks susține sporturile cu motor din întreaga lume”
Vicepreședintele Ford Trucks, Serhan Turfan, explică sprijinul acordat de Ford Trucks pentru sporturile cu motor ce se desfasoara la nivel global. "Fiind unul dintre cei mai mari producători de pe piața mondială a vehiculelor utilitare grele, Ford Trucks combină experiența de 60 de ani de producție a camioanelor cu capacitatea de a dezvolta produse care să răspundă cerințelor pieței. În timp ce continuăm să creștem ca marcă internațională în Orientul Mijlociu, Africa și Europa, investim și susținem motorsporturile. Ca atare, am colaborat cu VDR Truck Racing începând din anul 2016. În cadrul acestui parteneriat, vehiculele Ford Trucks vor concura pentru prima dată în Raliul Dakar. După ce am supus vehiculele noastre testelor care imită condițiile din cursa, suntem încrezători că puterea și durabilitatea lor vor contribui la reusita în Raliul Dakar. Suntem foarte bucuroși să colaborăm cu VDR Truck Racing, o echipă cu succes la nivel mondial. VDR Truck Racing și-a pus încrederea în Ford Trucks pentru a participa la cea mai dificilă cursă din lume cu vehiculele noastre și le dorim succes ".

 

In afara de cele doua camioane, Ford Trucks va oferi tot echipamentul necesar în deșert de către echipa VDR Truck Racing, care constă in doi șoferi, patru co-piloti și un echipaj tehnic de opt persoane. Echipa va fi, de asemenea, însoțită de un vehicul de service Ford Trucks.

Cel de-al 41-lea Raliu Dakar va avea loc în America de Sud. Spre deosebire de anii precedenți, în acest an va trece doar prin Peru. Raliul va începe cu o ceremonie de start pe data de 6 ianuarie 2019 și va dura 11 zile. Începând din Lima, raliul este format din 10 etape.Traseul ce va trece prin deserturile din Peru se va sfarsi in Lima pe data de 17 ianuarie.

Despre Ford Trucks:
Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane grele, din lume. Produc o gamă largă de vehicule, care include autotractoare, camioane de construcții și vehicule speciale, cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor utilitare Ford, stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford. Ford Trucks combină mai mult de o jumătate de secol de experiență de design și producție cu expertiza în dezvoltarea produselor specifice pieței, pentru a proiecta componentele principale ale vehiculelor comerciale, inclusiv motoarele noi. În prezent, Ford Trucks operează în Europa de Est și Centrală, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CIS), și continuă dezvoltarea rețelei internaționale pe 3 continente. Sute de mii de camioane din întreaga lume pornesc la drum în fiecare zi cu încrederea pe care o oferă Ford.

Despre Cefin Trucks:
Cefin Trucks este unic importator al mărcii Ford Trucks în România. Compania este un partener de încredere al transportatorilor, activând de peste 20 de ani în domeniul auto ca furnizor de servicii și produse pentru profesioniștii din lumea transporturilor. Reteaua de distribuție și asistență tehnică este prezenta în București, Constanța, Brașov, Craiova, Timișoara, Deva, Arad, Bacău, Suceava, Cluj, Oradea și Baia Mare. Pachetul complet de servicii oferite de Cefin Trucks integrează pe lângă serviciile Post Vânzare, oferirea de soluții financiare optimizate, servicii de TradeIn, servicii de BuyBack, servicii de instruire a utilizatorilor și nu în ultimul rând servicii telematice.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.