Ford construieşte în Europa un vehicul comercial electric

Ford construieşte în Europa un vehicul comercial electric

Ford construieşte un vehicul comercial electric în Europa, utilizând tehnologie oferită de startup-ul StreetScooter, al Deutsche Post, în condiţiile în care primăriile oraşelor din Germania iau măsuri împotriva emisiilor poluante ale automobilelor diesel, transmite Reuters.


Cea mai recentă măsură de acest tip a fost luată marţi de un tribunal german, care a impus primăriei din Berlin să interzică circulaţia vehiculelor diesel vechi în anumite zone ale oraşului, pentru reducerea poluării în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

”Fabricarea StreetScooter WORK XL la fabrica noastră din Koln combină perfect expertiza fără rival a Ford în domeniul producţiei de vehicule comerciale cu flexibilitatea de startup a StreetScooter”, a declarat Joerg Beyer, director general pentru dezvoltarea produselor la Ford of Europe.

Presiunile exercitate asupra producătorilor auto consacraţi de a accelera dezvoltarea unor vehicule cu emisii zero au dus la formarea unor alianţe noi cu companiile de tehnologie.

Noul model van al Ford este bazat pe un şasiu Ford fabricat în Turcia şi echipat cu transmisie şi caroserie proiectate cu ajutorul StreetScooter, scrie news.ro.

Capacitatea anuală de producţie a noului vehicul comercial va atinge 3.500 de vehicule, care vor fi fabricate la sediul central al Ford din Europa, din Koln, a anunţat Deutsche Post, care a adăugat că acestea vor fi livrate mai întâi către DHL Group, dar şi altor clienţi.

StreetScooter va continua să fabrice van-uri mici.

Progresele din domeniul software-ului de producţie au permis Deutsche Post să recurgă la furnizori pentru design-ul, ingineria şi testarea noilor vehicule concept, fără să fie nevoie să angajeze mii de lucrători sau să investească miliarde în echipamente şi fabrici.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.