Logo
Imprimă această pagină

FABULOS! O autostradă importantă își schimbă traseul

FABULOS! O autostradă importantă își schimbă traseul

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu afirmă, citând surse din Ministerul Transporturilor, că Guvernul Dragnea - Dăncilă ia în calcul să renunţe la autostrada Iaşi - Târgu Mureş, în favoarea unei alte variante de autostradă. ”Asistăm la o nouă bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Moldova şi la o nouă dovadă de iresponsabilitate şi incompetenţă din partea Guvernului”, susţine liberalul.


”La nici două săptămâni de la momentul în care parlamentarii PNL au pus pe ordinea de zi la Comisia de Transporturi proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Unirii şi au reuşit adoptarea acestuia în unanimitate, observ că majoritatea PSD-ALDE nu a făcut altceva decât să încerce să păcălească presa. Potrivit unor informaţii din interiorul Ministerului Transporturilor, Guvernul Dragnea- Dăncilă ia în calcul să renunţe la autostrada Iaşi-Târgu Mureş, în favoarea unei alte variante de autostradă. Asistăm la o nouă bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Moldova şi la o nouă dovadă de iresponsabilitate şi incompetenţă din partea Guvernului, în condiţiile în care Autostrada Iaşi-Târgu Mureş a fost inclusă în Master Planul de Transport adoptat în urmă cu doi ani şi a fost promisă de PSD locuitorilor Moldovei în campanie electorală, dar nimic nu s-a concretizat”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, duminică, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, ”totul nu a fost însă decât o minciună a PSD, în condiţiile în care miniştrii PSD ai Transporturilor din ultimii doi ani nu au făcut altceva decât să găsească scuze şi să mute hârtii pentru a nu construi autostrada”.

”La câte pretexte au fost formulate de miniştrii PSD ai Transporturilor, inclusiv de Lucian Şova, pentru a nu se apuca de treabă, până acum eram deja în faza de construcţie a autostrăzii dacă Guvernul dădea dovadă de o minimă bună-voinţă şi inteligenţă. Cetăţenii Moldovei - o parte dintre aceştia votanţi de bună-credinţă ai PSD, transportatorii, mediul de afaceri au primit doar promisiuni mincinoase: ba că autostrada va fi construită cu bani europeni, ba că va fi construită în parteneriat public-privat, ba că nu avem bani, nu o mai facem deloc, avem altă variantă de autostradă. Staţi liniştiţi, nu o construiesc nici pe aceea, o să se găsească alte scuze”, mai spune Laurenţiu Leoreanu.

Acesta îi solicită ministrului Lucian Şova să comunice dacă se renunţă la construcţia Autostrăzii A8 Iaşi-Târgu Mureş şi sî ”înceteze cu sabotarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea Moldovei”.

”În acest ritm, în câţiva zeci de ani, regiunea Moldovei va fi masiv depopulată pentru că cetăţenii din zonă nu au locuri de muncă şi perspective de dezvoltare. Este obligatoriu să nu se mai găsească scuze pentru construcţia Autostrăzii Unirii, ci să se facă studiul de fezabilitate din fonduri europene, urmând ca din 2020 să trecem la construcţia efectivă a autostrăzii”, mai spune liberalul.

În 23 octombrie, Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, secretarul comisiei, liberalul Marius Bodea, recunoscând că demersul este "inedit, dar necesar". Proiectul a fost votat anterior şi în Senat, urmând să fie dezbătut în perioada următoare în plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş prevede ca Ministerul Transporturilor să iniţieze, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, procedurile necesare pentru realizarea investiţiei.

Asociaţiile civice ieşene "Moldova vrea Autostradă" şi "Împreună pentru A8", care militează pentru construcţia Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş, îi solicită o întâlnire liderului PSD Liviu Dragnea, pentru a explica de ce proiectul nu va fi realizat integral din fonduri europene.

Pe de altă parte, cele două asociaţii continuă strângerea de semnături pentru a forţa Guvernul să înceapă cât mai repede construcţia de autostrăzi în Moldova, campania fiind declanşată la începutul săptămânii trecute.

Iniţiatorii acţiunii susţin că infrastructura reprezintă "o condiţie obligatorie pentru dezvoltarea durabilă economică şi socială a Moldovei şi recuperarea decalajului faţă de restul ţării".

 

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.