Fabricile Daimler vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2022

Fabricile Daimler vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2022

Grupul auto Daimler a anunţat, luni, că toate cele peste 30 de fabrici ale sale de la nivel global vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2022, transmit DPA, Xinhua şi Reuters.

Ţinta precedentă acoperea doar unităţile din Europa unde se produc maşini, vehicule comerciale, camioane şi baterii.

Daimler se va asigura că toate maşinile noi, metodele de producţie şi furnizorii vor lucra astfel încât să nu producă emisii de dioxid de carbon.

Acest plan privind emisiile de carbon va fi realizat prin îmbunătăţirea semnificativă a eficienţei energetice, folosirea energiei eoliene, solare, a valurilor şi folosirea biogazului.

"Luăm în considerare întregul lanţ valoric, de la reţeaua de furnizori până la producţia în sine", a afirmat directorul general, Ola Kaellenius.

Pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), Daimler şi-a redus semnificativ producţia pe plan global, deşi acum activitatea se reia în cele mai multe fabrici. Cel târziu până în iunie toate facilităţile vor funcţiona, a dat asigurări grupul german.

Luna trecută, producătorul german de automobile şi camioane Daimler AG a raportat un declin de aproape 70% al profitului operaţional trimestrial, din cauza efectelor negative ale pandemiei, şi a avertizat că fluxul de numerar folosit pentru plata dividendelor va scădea anul acesta.

Datele preliminare arată că, în primul trimestru din 2020, profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut cu 68,9%, la 719 milioane de euro (777 milioane de dolari), compania germană previzionând în acest an un declin al veniturilor şi al vânzărilor de vehicule, comparativ cu anul trecut.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.