Logo
Imprimă această pagină

Doi inspectori de la ISCTR, prinși în flagrant în timp ce luau mită de la un șofer de camion Recomandat

Doi inspectori de la ISCTR, prinși în flagrant în timp ce luau mită de la un șofer de camion

Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) au fost reținuți după ce au cerut și primit 2400 de lei de la un șofer al cărui camion avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.

Amenda pe care ar fi trebuit să o aplice era de 10 ori mai mare decât șpaga, respectiv 24.000 de lei.
"Doi angajați ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (I.S.C.T.R.) din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au fost prinși în flagrant, ieri, 22 iulie a.c., și reținuți pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 23 iulie, să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
În fapt, la data de 22 iulie 2020, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, i-au prins în flagrant pe cei doi funcționari publici, imediat după ce au primit suma de 2.400 lei, de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto din cadrul firmei pe care acesta o administrează, ca urmare a constatării săvârșirii unor abateri la legea transporturilor rutiere.
Situația a fost sesizată în aceeași zi de către administratorul societății comerciale, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupție a D.G.A. – 0800.806.806, acesta semnalând faptul că, angajații I.S.C.T.R. au pretins o sumă de bani în procent de 10 % din cuantumul contravalorii amenzii de 24.000 de lei, care trebuia aplicată conducătorului auto, după ce au constatat că autoutilitara pe care acesta o conducea avea anvelope uzate și îi lipsea o lampă de semnalizare.
Denunțul a fost înregistrat la Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov, iar sesizarea a fost înaintată, de îndată, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, fiind înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Totodată, a fost constituită echipa operativă care a organizat prinderea în flagrant a făptuitorilor.
În urma actelor de urmărire penală efectuate la sediul unității de parchet s-a dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă.
La documentarea şi probarea activităţii infracţionale, lucrătorii D.A.M.B.J.I. au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. – Structura Centrală.", se spune în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.
Conform unor surse din DGA, cei doi angajaţi ISCTR ar fi încercat să scape de bani, aruncându-i pe geamul maşinii.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.