Logo
Imprimă această pagină

Doi giganţi din industria auto, alianţă în sectorul vehiculelor comerciale

Doi giganţi din industria auto, alianţă în sectorul vehiculelor comerciale

Ford şi Volkswagen au convenit să coopereze pentru dezvoltarea de vehicule comerciale, dar au în vedere şi o posibilă cooperare în producerea de maşini electrice şi autonome, informează BBC.

Vânzările din parteneriat vor începe în 2022 şi vor impulsiona profiturile în 2023, au prognozat cei doi producători auto.

Tranzacţia nu este o fuziune, iar companiile nu vor face schimb de acţiuni, au declarat companiile în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Proiectele comune vor fi supravegheate de un comitet ce îi va include pe Jim Hackett, CEO Ford şi pe directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess. 

Companiile se aşteaptă la o creştere a cererii de utilitare comerciale şi de camioane de dimensiuni medii, iar schimbul de informaţii va duce la economii, menţinând, în acelaşi timp, caracteristicile distincte ale fiecărei mărci.


Ford va proiecta şi construi pickup-uri de dimensiuni medii, dar şi vehicule comerciale mai mari pentru clienţii europeni, în timp ce Volkswagen va proiecta şi construi o camionetă mai mică.

Producătorii de automobile sunt presaţi să dezvolte vehicule mai curate, pe fondul îngrijorărilor legate de riscurile pentru sănătate ale folosirii vehiculelor diesel.

Producătorii tradiţionali, cum sunt Ford şi Vlokswagen sunt forţaţi să concureze cu firmele mai noi, centrate pe tehnologie, cum ar fi Uber şi Tesla, în dezvoltarea autovehiculelor electrice.

Volkswagen a anunţat ieri că va investi 800 de milioane de dolari pentru a-şi pregăti fabrica de maşini in Chattanooga, Tennessee, pentru fabricarea vehiculelor electrice

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.