Logo
Imprimă această pagină

DOCUMENTE NECESARE ȘOFERILOR DE CAMION CARE VOR SĂ INTRE ÎN UK DUPĂ 1 IANUARIE 2021 Recomandat

DOCUMENTE NECESARE ȘOFERILOR DE CAMION CARE VOR SĂ INTRE ÎN UK DUPĂ 1 IANUARIE 2021

Regatul Unit și Uniunea Europeană încearcă să ajungă la un acord prealabil pentru o ieșire ordonată din UE. Cu toate acestea, rezultatele negocierilor nu sunt cunoscute. Există șanse foarte mari ca ieșirea Marii Britanii să se facă fără un acord.

Regimul de transport tranzitoriu va continua, sub aceleeași principii cunoscute, numai până la 1 ianuarie 2021
Confruntat cu un posibil scenariu negru (fără acord post-Brexit) și pentru a efectua, în continuare, transport de marfă în Regatul Unit începând cu 1 ianuarie 2021, vă recomandăm să îndepliniți următoarele cerințe pentru vehicul, șofer și mărfuri:

Cerințele au fost publicate de portalul diariodetransporte.com

1 Pașaport
Șoferii trebuie să dețină un pașaport din țara europeană corespunzătoare. Consulatul General al Spaniei în Regatul Unit, de exemplu, recomandă șoferilor să aibă și buletin de identitate și pașaport asupra lor.

2 Permis de conducere
Permisele de conducere eliberate în statele UE vor rămâne valabile.

3 - EORI
Este recomandabil să solicitați înregistrarea în EORI. Numărul EORI este un număr unic în Uniunea Europeană, pe care autorităţile vamale sau alte autorităţi desemnate de către statele membre îl atribuie operatorilor economici şi altor persoane interesate, în vederea utilizării acestuia începând cu 1 iulie 2009 la toate operaţiunile vamale derulate de acestea pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

4 - Document de însoțire a tranzitului (TAD)
Regatul Unit va solicita ca toate mărfurile importate în această țară să fie supuse declarației vamale sau mișcărilor de tranzit (CTC). Acest lucru înseamnă că șoferul trebuie să transporte în vehicul Documentul de însoțire a tranzitului (TAD) care trebuie să conțină MRN (numărul de referință al operațiunii/mișcării) și EORI-ul comerciantului.

5 - Permis de acces în Kent (KAP).
Șoferii care folosesc drumurile din Kent și care se îndreaptă spre Portul Dover și / sau Eurotunnel trebuie să dețină un „permis de acces Kent” (KAP). Fiecare KAP ar fi valabil 24 de ore pentru a acoperi o singură călătorie. Pedeapsa pentru conducerea fără permisiunea menționată va fi de 300 GBP (332,97 €).
Permisul va fi solicitat prin „Check an HGV is Ready to Cross the Border” și va consta dintr-o „declarație on-line” care va include datele camionului, destinația, data preconizată de călătorie, datele de expediere și o serie autodeclarații pentru a confirma că documentația vamală și de import / export este corectă și că este se afă la bordul camionului.
Aplicația va fi publicată în decembrie 2020. Găsiți o formă demonstrațivă la: https://check-an-hgv-is-ready-to-cross-the-border-demo.fbplatform.co.uk

 6. Controale sanitare și fitosanitare.

Anumite fructe, legume proaspete, carne, pește și flori vor fi supuse controalelor sanitare și fitosanitare. Pentru mai multe informații, consultați departamentele oficiale.
Găsiți informații la:
https://www.gov.uk/guidance/importing-and-exporting-plants-and-plant-products-from-1- ianuarie-2021

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.