Logo
Imprimă această pagină

DOCUMENT. Inspecția periodică a tahografelor, amânată 10 luni de criza COVID Recomandat

DOCUMENT. Inspecția periodică a tahografelor, amânată 10 luni de criza COVID

În jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicat un regulament care prelungește termenul de valabilitate pentru anumite permise, licențe și autorizații.

În cazul tahografelor, verficarea este amânată pentru zece luni.

Astfel, a fost publicat:

REGULAMENTUL (UE) 2021/267 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 februarie 2021 de stabilire a unor măsuri specifice și temporare, în contextul persistenței crizei provocate de pandemia de COVID-19, privind reînnoirea sau prelungirea anumitor certificate, licențe, permise și autorizații, amânarea anumitor controale periodice și formări periodice în anumite domenii ale legislației din sectorul transporturilor și prelungirea anumitor perioade menționate în Regulamentul (UE) 2020/698. El prevede:

Având în vedere necesitatea de a asigura continuitatea prestării serviciilor de transport rutier în pofida dificultăților de a efectua inspecțiile periodice ale tahografelor, ca urmare a circumstanțelor extraordinare cauzate de persistența crizei provocate de pandemia de COVID-19, inspecțiile menționate la articolul 23 alineatul (1) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014 care ar fi trebuit să fie efectuate în perioada 1 septembrie 2020-30 iunie 2021 ar trebui efectuate în termen de 10 luni de la data la care trebuiau efectuate în temeiul articolului respectiv.
Din același motiv, dificultățile de a reînnoi și de înlocui cardurile de conducător auto ca urmare a circumstanțelor extraordinare cauzate de persistența crizei provocate de pandemia de COVID-19 justifică acordarea unei perioade de timp suplimentare în acest scop autorităților competente ale statelor membre. În astfel de cazuri, conducătorii auto ar trebui să aibă posibilitatea și obligația de a recurge la alternative viabile pentru a înregistra informațiile necesare legate de durata de conducere, de timpul de lucru și de perioadele de repaus până la primirea unui nou card, potrivit UE.

DOCUMENTUL complet îl găsiți AICI

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.