Logo
Imprimă această pagină

DOCUMENT Atenție ȘOFERI! Se modifică normele RCA Recomandat

DOCUMENT Atenție ȘOFERI! Se modifică normele RCA

A fost publicată în Monitorul Oficial Norma Autorității de Supraveghere Financiară care modifică norma 20/2017, privind asigurările auto (RCA).

Cele mai importante prevederi:

 În cazul completării formularului de Constatarea amiabilă de accident în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule implicate în accident sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul. Asigurătorii RCA și BAAR dezvoltă și administrează soluțiile tehnice și stabilesc de comun acord procedura avizării daunei prin intermediul formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, cu respectarea dispozițiilor legale privind gestionarea riscurilor operaționale generate de sistemele informatice utilizate de entitățile autorizate/avizate/înregistrate, reglementate și/sau supravegheate de către A.S.F.”.

) Tarifele de primă practicate sunt certificate de către un actuar avizat de către A.S.F., în baza unui raport scris transmis asigurătorului RCA, în care acesta atestă cel puțin faptul că: a) tarifele au fost calculate în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare; b) calitatea datelor utilizate respectă cerințele menționate de dispozițiile legale în vigoare.

Indiferent de canalul de distribuție utilizat, asigurătorul RCA practică aceeași primă de asigurare netă de cheltuieli de distribuție, stabilită pe baza criteriilor specifice unui asigurat.”

Tarifele de primă aferente decontării directe sunt calculate distinct față de tariful de primă RCA.”

Documentul complet AICI

 

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.