Logo
Imprimă această pagină

Despăgubirile în cazul tragediei de la Ialomița când un șofer de CAMION a ucis 10 oameni vor fi de un MILION de euro

Despăgubirile în cazul tragediei de la Ialomița când un șofer de CAMION a ucis 10 oameni vor fi de un MILION de euro

Soferul TIR-ului implicat in tragicul rutier din Ialomita, soldat cu 10 morti, are polita RCA emisa de City Insurance, care ar putea fi obligata sa plateasca despagubiri de peste 1 milion de euro, au declarat surse din piata de profil pentru Profit.ro.

City Insurance este liderul pietei asigurarilor din Romania si cel mai mare jucator pe acest segment al industriei, conform statisticilor ASF.

Potrivit reglementarilor in vigoare, pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, limitele minime de raspundere acoperite de o polita RCA conform reglementarilor Uniunii Europene sunt de 1,22 milioane de euro pentru prejudicii materiale produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate.

Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita de despagubire se stabileste, pentru accidente, la un nivel de 6,07 milioane de euro.

Surse din piata asigurarilor citate de Profit.ro au estimat ca despagubirile in acest caz ar putea depasi un milion de euro.

Reamintim ca sambata dimineata, a avut loc un accident cumplit pe DN 2A Slobozia-Urziceni, in zona localitatii Sfantu Gheorghe, comuna Balaciu. Un tir si un microbuz s-au ciocnit, dupa ce soferul tirului a intrat pe contrasens. Bilantul accidentului a fost tragic: 10 oameni au murit si sapte au fost raniti.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.