Miercuri, 30 Septembrie 2020 - TIRMagazin.ro

VIDEO. Cum s-a produs accidentul în care un camion, cu volan pe dreapta, nu a oprit la stop: 10 răniți, 3 morți

Trei oameni au murit și 10 au fost răniți într-un accident cumplit, produs marți dimineață, pe o ploaie torențială, în judeţul Iași.

UPDATE: Șoferul unui tir cu volanul pe dreapta nu a acordat prioritate, la intrarea pe un drum principal, și a izbit un autobuz care circula regulamentar. Acesta s-a răsturnat peste un microbuz. Printre victimele în stare critică se află și un medic, care se îndrepta spre un spital din Bacău.

 

Tirul a pătruns pe Drumul European 583, în localitatea Lețcani, fără să oprească la indicatorul STOP. A lovit un autobuz în care se aflau opt persoane şi care venea dinspre Iaşi.

Autobuzul a fost proiectat într-un microbuz de pe sensul opus, în care se aflau patru oameni care mergeau la muncă. Martorii au auzit strigătele de ajutor ale răniţilor.

În urma impactului violent, şoferul microbuzului şi un pasager din acelaşi mijloc de transport au murit. Aveau 29 şi 55 de ani. 11 oameni au fost răniţi.

14 echipaje de intervenţie şi 20 de pompieri au ajuns la locul tragediei.

Dintre cele 11 victime, un alt bărbat s-a stins mai târziu la spital, iar o doctoriţă care făcea naveta până la Bacău, unde lucrează la o unitate medicală, este în stare gravă.

Dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU SMURD Iaşi: „E vorba de o femeie de 35 de ani. Doamna a mers în Terapie Intensivă, în stare critică”. (protv.ro)

Politiștii încearcă să refacă filmul acestei tragedii şi fac cercetări pentru ucidere din culpă. Cei doi şoferi nu consumaseră alcool.

Anca Vijiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi: Şoferul unui tir nu ar fi oprit şi nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autobuz, care s-ar fi deplasat regulamentar. Autobuzul ar fi fost proiectat într-un microbuz, care, de asemenea, s-ar fi deplasat regulamentar”.

Şoferul tirului susţine că nu avea viteză, dar a rămas fără frâne în momentul în care a ieşit de pe drumul secundar. Expertiza tehnică va stabili dacă mastodontul de fier, care era plin cu marfă, avea defecţiuni tehnice.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.