Logo
Imprimă această pagină

DANEMARCA IA MĂSURI DRASTICE ÎMPOTRIVA ȘOFERILOR INDISCIPLINAȚI Recomandat

DANEMARCA IA MĂSURI DRASTICE ÎMPOTRIVA ȘOFERILOR INDISCIPLINAȚI

Manipularea timpului de lucru, dar și odihna în cabină sunt aspru pedepsite în Danemarca.

Manipularea timpului de condus în cazul șoferilor de camioane se pedepsește în Danemarca, cu o amendă de peste 80.000 DKK (coroane daneze), 60 de zile de închisoare și 6 ani de interdicție de conducere.

Este edificator cazul unui șofer polonez, reținut după ce a schimbat cardul tahograf chiar înainte de control. La control, s-a dovedit că șoferul polonez avea două carduri de tahograf. Șoferul le folosea pe amândouă pentru a își extinde timpii de lucru.

În total, procuratura a constatat 22 de abateri de utilizare a cardului tahograf. Șoferul a recunoscut acuzațiile care i s-au adus. În consecință, procesul s-a încheiat rapid.

Șoferul polonez a primit trei pedepse: a fost condamnat la 60 de zile de închisoare, a fost amendat cu 144.000 de coroane daneze, fiindu-i suspendat și dreptul de a mai conduce vehicule comerciale în Danemarca pentru o perioadă de un an de zile.

Ai noștri sunt la fel de inventivi

În luna mai, un șofer român de camion a trebuit să plătească o amendă usturătoare autorităților daneze, după ce a comis aceeași infracțiune două zile la rând.

În data de 2 mai, șoferul de naționalitate română a fost oprit în trafic în orașul Vojens, acolo unde polițiștii au descoperit că tahograful nu înregistra corespunzător timpii de odihnă şi de condus, astfel acestuia i-a fost suspendat permisul, i s-a pus sechestru pe camion și a primit o amendă de 349.000 de coroane daneze, echivalentul a peste 45.000 de euro.

A doua zi, același șofer a fost surprins de polițiști la volanul altui camion, de data aceasta în orașul danez Padborg. Amenda primită de această dată a fost de 100.000 de coroane daneze, echivalentul a peste 13.000 de euro.

În total, românul a trebuit să achite autorităților daneze o amendă de peste 60.000 de euro, iar camioanele acestuia vor fi ținute sub sechestru până când suma de bani va fi achitată integral.

 

25 de ore în parcări
Pe de altă parte, din 1 iulie 2018, guvernul danez a introdus o nouă interdicție pentru conducătorii de camioane.

Interdicția stipulează că șoferii de camioane nu vor mai avea voie să parcheze vehiculele în parcările amenajate și în cele ale motelurilor și nici în zonele special amenajate de pe marginea autostrăzilor pentru mai mult de 25 de ore.
În practică, aceasta înseamnă că odihna de 45 de ore în camion pe drumurile din Danemarca nu va mai fi posibilă. Poliția daneză dorește să oblige la respectarea acestor norme prin impunerea unor amenzi. 
De la începutul anului viitor, trebuie să ne așteptăm la creșteri ale amenzilor în Danemarca. Pentru parcare ilegală, amenzile vor crește de patru ori, ajungând la 270 de euro. Amenda pentru parcarea ilegală la intrarea sau la ieșirea de pe autostradă va fi, de asemenea, mult mai severă, ajungând la 400 de euro. Ministrul danez al transporturilor, Ole Birk Olesen, a precizat: “ținând cont de problemele practice și tehnice cu care se confruntă industria transportului, mă bucur că am găsit o cale pentru a lupta împotriva condițiilor nomade de muncă”. Potrivit lui Olesen, "nu este sarcina statului să furnizeze facilități gratuite pentru perioadele de odihnă din industria transportului”. Potrivit oficialilor danezi, măsura urmărește să îmbunătățească securitatea rutieră în zonele de intrare și de ieșire pe/de pe autostrăzi, locuri unde, în acest moment, multe camioane parchează ilegal.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.