Logo
Imprimă această pagină

Cum se deplasează bunurile peste frontieră după ieșirea Marii Britanii din UE Recomandat

Cum se deplasează bunurile peste frontieră după ieșirea Marii Britanii din UE

Marea Britanie a ieșit din UE la 1 ianuarie 2021. Guvernul britanic a elaborate un Ghid cu Îndrumări pentru companiile de transport și conducătorii auto comerciali care transportă mărfuri între Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Uniunea Europeană.

Aceste îndrumări sunt destinate transportatorilor și conducătorilor auto comerciali care transportă mărfuri între Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) și Uniunea Europeană (UE). Ele vă indică ce trebuie să faceți începând cu data de 1 ianuarie 2021.
Cum se deplasează mărfurile peste frontieră

Există 4 moduri în care se pot deplasa bunurile peste frontieră:

• Notificare în prealabil
• Convenția privind regimul de tranzit comun
• Admission Temporaire/Admitere Temporară (ATA)
• Transports Internationaux Routiers (TIR).

Comerciantul va alege care din cele 4 moduri va fi folosit. Alegerea lor va depinde de care este cel mai adecvat pentru caracteristicile transportului.
Pentru toate aceste moduri, se cere o declarație de siguranță și securitate.
Există două tipuri de declarații de siguranță și securitate: o declarație sumară de ieșire (EXS) și o declarație sumară de intrare (ENS).
În general, unui transportator i se solicită să prezinte un EXS autorității vamale a țării din care se exportă lotul. Pentru loturile exportate din Regatul Unit, datele EXS sunt, în mod normal, combinate cu declarația de export (care este o declarație vamală). Dacă este o declarație separată (de ex. pentru un camion gol), se introduce în sistemul de control al exporturilor (ECS) din acea țară.
Un transportator trebuie să trimită un ENS la autoritatea vamală din țara în care intră transportul în sistemul de control al importurilor (ICS) din acea țară.
Verificați la transportatorul dvs. (feribot/linie de expediție) pentru că, pe unele trasee de intrare în Olanda și Belgia, operatorul feribotului efectuează procedurile ENS în locul transportatorului. La momentul rezervării trebuie furnizate date de siguranță și securitate.
De la 1 ianuarie 2021, declarațiile de siguranță și securitate se vor solicita la importuri către, și la exporturi dinspre Marea Britanie. Totuși, pentru a diminua impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19), se va renunța la declarațiile de import legate de siguranța și securitatea mărfurilor din UE spre Marea Britanie timp de 6 luni, până la 30 iunie 2021. Irlanda de Nord va rămâne aliniată la normele UE în baza Protocolului NI.

Ambalaj reutilizabil
Ambalajele reutilizabile sunt ambalaje care sunt concepute pentru a fi refolosite de mai multe ori pentru a proteja obiectele sau echipamentele sensibile împotriva daunelor în timpul transportului. Nu este destinat revânzării și importurilor eligibile pentru o scutire de taxe vamale. Printre aceste articole se numără cuștile, cutiile sau cadrele din plastic sau metal.
Pentru a solicita scutirea de taxe de import, ambalajul trebuie să fi fost anterior exportat sau utilizat pentru importul de marfă.
Pentru a importa și exporta ambalaje reutilizabile se poate face o declarație vamală electronică. Sau, în cazul în care există o facilitare disponibilă, se poate face o declarație prin conduită sau o declarație orală la procedurile de admitere temporară sau de liberă circulație.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.