Cum îți iei mașină ieftină de la stat

Cum îți iei mașină ieftină de la stat

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a spus, vineri, că a propus ca Agenţia Naţională de Adminstrare Fiscală (ANAF) să vândă maşinile confiscate în vămi pe site-ul autorităţii, prin intermediul unor licitaţii.

„Punctele vamale sunt pline de maşini confiscate. Plin. De ani de zile sunt efectiv ca şi în târgurile de maşini. Şi am spus: Domnule, simplu, curăţaţi lucrurile astea, vreau să mă pun să reabilitez vama. Păi ce facem cu ele, cum le vindem? Foarte simplu: le puneţi frumos pe un site, cu un tabel: maşina, kilometrajul, pozele din interior şi fără evaluări. Le pui pe site, iar cei interesaţi să poată să liciteze pe ele”, a afirmat Teodorovici, într-o intervenţie la DCNews.ro.

Oficialul MFP a precizat că licitatorii ar putea avea un termen în care pot participa la licitaţii, iar, după închiderea acestora, cumpărătorul cu cel mai mare preţ să fie notificat pentru a-şi ridica maşina.

„Fără să mai dai bani pe evaluări. Pentru că oricum se vând după aceea la un preţ sub cel pe care l-a evaluat cel pe care l-am plătit să facă evaluarea. Până la final de an, toate acestea se vor curăţa cu totul. Tot”, a mai spus Teodorovici.

 

Ministrul finanţelor a menţionat că, pentru a se stopa furtul de produse din depozitele vămii, a propus ANAF-ului să facă parteneriate cu administratorii site-urilor de profil pentru a le putea vinde online.

„Se fură din depozite enorm. Atunci, am spus: Domnule, scoateţi, faceţi nişte discuţii şi contacte cu site-uri care vând acelaşi set de produse. Le-ai confiscat, i-ai dat proces verbal, le-a vândut, îi dai cât îl costă, restul păstrezi tu şi La revedere. Adică lucrurile sunt foarte simple, dar, din păcate, iniţiativa, dacă există, este stopată de acele persoane în funcţiile cheie care nu au acest interes să schimbe lucrurile în vamă”, a arătat Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a mai spus că, în ANAF, sunt „foarte mulţi oameni de bună-credinţă” care vor să lupte cu evaziunea fiscală, însă „marea parte în funcţiile care decid sunt acei oameni care nu au această capacitate, pentru că, dacă o aveau, făceau aceste lucruri, puteau să schimbe foarte multe lucruri”.

Oficialul MFP spune că, anual, bugetul statului pierde 1 miliard de euro, din cauza traficului de tutun. „Nu mai spun de băuturi şi multe. Colegii mei de la vamă îmi trimit zilnic capturi şi astăzi mi-au trimis, de la ţigări până la obiecte de patrimoniu, obiecte foarte vechi de mii de ani şi ascunse”, a concluzionat ministrul.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.