Culoar verde pentru tranzitul camioanelor cu marfă, după restricționarea traficului în Europa

Culoar verde pentru tranzitul camioanelor cu marfă, după restricționarea traficului în Europa

Oficialii europeni pun la punct un pachet de măsuri care să permită cu prioritate, transportul de alimente şi medicamente.

Se lucrează, în primul rând, pentru definirea unui culoar verde, adică a unui traseu care să traverseze Europa, pe unde tirurile cu mărfuri vor putea să treacă fără restricţii.
Aşa arată autostrada la ieşirea din Ungaria, spre Vama Nădlac. Tirurile de marfă se întind pe kilometri întregi. Cum mai multe ţări au impus restricţii de transport, astfel de blocaje au fost în ultimele zile în toată Europa.
George Bădescu, director Asociația Marilor Rețele Comerciale: “Intervale 24-48 de ore, aprovizionarea nu a fost oprită complet. În ultima perioadă am ridicat nivelul comenzilor şi poate şi din acest motiv au fost nişte mici sincope, nu a fost anticipată anterior o capacitate de transport aşa de mare. Produse alimentare, neperisabile şi cumva într-o măsură din ce în ce mai produse de igienă.”
În acest context, miniştrii transporturilor din toate ţările Uniunii Europene au avut o videoconferinţa pentru găsirea unor soluţii.
Iar oficialii europeni lucrează acum pentru definirea unui culoar verde, care să traverseze Europa de la Est la Vest.
Lucian Bode, Ministrul Transporturilor: “Sugestia doamnei comisar era să mergem pe reţeaua principală. Este definită în toate normativele Comisiei Europene... În ceea ce priveşte România, coridorul principal este Constanța - Nădlac. Este definită această reţea principală pe teritoriul tuturor statelor europene. Este practic traversarea Europei de la un capăt la altul, pentru că circulaţia mărfurilor nu poate fi întreruptă.”
Comisia Europeană lucrează acum şi la o platformă disponibilă în toată Uniunea Europeană, unde vor apărea în timp real toate informaţiile referitoare la restricţiile de transport din fiecare ţară. Platforma a fost deja lansată, dar urmează ca fiecare stat membru să desemneze o echipă care să introducă date, pe măsură ce apar noutăţi. În dreptul României, deja apar restricţiile de circulaţie impuse până acum.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.