Cu ce este mai ieftin să mergi la mare

Cu ce este mai ieftin să mergi la mare

Maşina personală concurează strâns la preţ cu serviciile de car-sharing, în transportul pe ruta Bucureşti-Constanţa, însă, în privinţa timpului alocat unei călătorii şi a confortului, varianta feroviară tinde să domine clasamentul, arată comparaţia preţurilor din oferte, realizată de MEDIAFAX.

Spre exemplu, pentru un transport cu maşina plină de pasageri preţul total al transportului de 100 de lei se împarte la 4-5. Această variantă este urmată de serviciile de car-sharing, unde de asemenea, costurile călătoriei se împart la numărul pasagerilor, o astfel de alegere putând să coste pasagerul 30 de lei.

Pe următoarea poziţie în topul mijloacelor de transport în comun, în funcţie de preţul călătoriei, se află trenul privat Softrans, unde preţul unui bilet pentru o persoană adultă este de 45 de lei, urmat de CFR Călători, unde un adult va achita pentru un tichet de călătorie Bucureşti-Constanţa 59,6 lei.

Desigur, raportat la confortul, siguranţa şi timpul călătoriei, în fruntea clasamentului se află varianta feroviară, unde durata medie este puţin peste 2 ore, urmată de maşina personală. Autocarul face acest parcurs în aproape 3 ore, iar pe ultimul loc se clasează serviciul de car sharing Bla Bla Car, unde durata medie afişată pe site, poate depăşi 3 ore.

În privinţa confortului, variantele rutiere tind să fie cele mai vizate, urmate de companiile feroviare. Însă, portivit pasagerilor, variantele rutiere vin cu dezavantaje precum aşteptările lungi în trafic, spaţiul limitat din maşină, numărul redus de bagaje care se pot încărca sau timpul călătoriei.

De cealaltă parte, companiile feroviare nu limitează numărul bagajelor per pasager, spaţiul de mişcare este mai extins, există toatelă la bord, iar durata călătoriei nu variază în funcţie de trafic

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.