Costuri astronomice pentru metroul bucureștean

Costuri astronomice pentru metroul bucureștean

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a anunţat, marţi seara, care este stadiul de finanţare al magistralei de metrou M6, cea care va face legătura între 1 Mai şi Otopeni.

 

Rovana Plumb: Ministerul Transporturilor trimite la CE, până la 12 noiembrie, costul unui tronson din M6
În septembrie 2018, autorităţile române au primit scrisoarea de aprobare pentru segmentul 1 Mai - Mall Băneasa (Staţia Tokio în proiect) din M6, potrivit ministrului Fondurilor Europene.

„Ministerul Transporturilor va transmite până pe data de 12 noiembrie, către Comisia Europeană calculul final al acestui tronson (n.red. - 1 Mai şi Mall Băneasa) în vederea obţinerii finanţării”, a precizat Rovana Plumb, în cadrul unei declaraţii de presă făcute, marţi seara, la Guvern.



Proiectul magistralei de metrou M 6, 1 mai – Otopeni a fost transmis, spre finanţare, Comisiei Europene în decembrie 2017, conform demnitarului citat.

Din decembrie 2017 până în septembrie 2018, a fost derulată o serie de proceduri între autorităţile române şi serviciile de specialitate ale CE, astfel că aprobarea fondurilor s-a făcut în septembrie acest an.

Costul magistralei M6 este de aproape 1,4 miliarde de euro, dintre care 320 de milioane de euro au fost deja contractaţi de la Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională, iar restul sumei trebuie să fie asigurată de statul român, fiind permisă finanţarea din fonduri europene. Lucrările de construcţie a acestei magistrale sunt programate să înceapă anul viitor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.