Logo
Imprimă această pagină

Corpul de control, trimis la CNAIR să verifice contractul atribuit unui afacerist judecat pentru evaziune

Corpul de control, trimis la CNAIR să verifice contractul atribuit unui afacerist judecat pentru evaziune

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a trimis Corpul de control la Compania de Autostrăzi (CNAIR) pentru a verifica atribuirea unui contract de 120 de milioane de euro la finalul anului trecut către o firmă controlată de un afacerist care este trimis în judecată pentru evaziune fiscală și participare la un grup infracțional organizat.

„Am dispus verificări în ceea ce privește acest contract. Menționez că licitația a fost finalizată și atribuirea efectuată către firma respectivă în data de 30 octombrie 2020. După aceea au avut loc doar pași procedurali pentru semnarea contractului (precum constituirea garanției de bună execuție)”, a declarat Cătălin Drulă pentru G4Media.ro.

Compania Aqua Parc din Roznov, județul Neamț, și-a adjudecat contractul pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit anunțului de atribuire publicat pe SEAP (platforma de licitații publice). Contractul în valoare de peste 120 de milioane de euro a fost încheiat pe 30 decembrie 2020, în urma unei licitații la care a participat doar firma Aqua Parc. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Aqua Parc din Roznov este deținută de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț. Vlasie este judecat la Tribunalul Neamț pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Are termen pe 29 ianuarie 2021.

În august 2020, Cătălin Drulă, actualul ministru USR al Transporturilor, denunța pe Facebook ”bătaia de joc” a CNAIR de la licitația pentru modernizarea acelui drum (g4media.ro).

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.