Logo
Imprimă această pagină

Comisarul român pentru Transporturi, în favoarea Pachetului Mobilitate care face viața grea transportatorilor români Recomandat

Comisarul român pentru Transporturi, în favoarea Pachetului Mobilitate care face viața grea transportatorilor români

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a salutat adoptarea noii legislații europene privind transportul rutier.

Singura sa preocupare este legată de faptul că anumite elemente din cele trei directive ar putea ridica probleme de mediu. Transportatorii români dar și ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor au denunțat prevederile nocive din Pachetul Mobilitate.

„Îmbunătățirile aduse în plan social de pachetul de mobilitate I sunt semnificative și, în această privință, salut votul Parlamentului”, a declarat joi Adina Vălean, după votul Parlamentului European privind noua legislație în domeniul transportului rutier.
„Comisia regretă faptul că noul set de reguli include elemente care nu sunt în concordanță cu ambițiile Pactului Ecologic European și cu sprijinul acordat de către Consiliul European obiectivului de a atinge o Uniune neutră din punct de vedere al emisiilor până în 2050”, a adăugat comisarul pentru transporturi.
Vălean amintește de obligativitatea revenirii vehiculelor în statele de origine la fiecare opt săptămâni și restricțiile impuse operațiunilor combinate de transport.
„Aceste măsuri nu au fost parte din propunerile Comisiei adoptate la 31 mai 2017 și nu au făcut obiectul unui studiu de impact. Obligația de întoarcere a camionului poate provoca ineficiențe în sistemul de transport și o creștere inutilă a emisiilor, poluare și congestionare, în timp ce restricțiile privind transportul combinat ar putea diminua eficacitatea acestuia pentru a sprijini operațiunile de transport multimodal de marfă”, a mai spus Adina Vălean.
Comisarul a precizat că Executivul UE evaluează în prezent impactul preconizat al acestor două aspecte asupra climei, mediului și funcționării pieței unice și încurajează industria și autoritățile naționale să sprijine această activitate, furnizând date relevante pentru evaluare.
Vălean a precizat că rezultatele evaluării vor fi disponibile înainte de finalul anului și că, dacă va considera necesar, Comisia va prezenta o propunere legislativă țintită înainte de intrarea în vigoare a celor două dispoziții.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.