Logo
Imprimă această pagină

Cinci poduri peste Prut vor fi reabilitate. Un altul, construit de la zero

Cinci poduri peste Prut vor fi reabilitate. Un altul, construit de la zero

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, luni, că sunt reabilitate podurile de peste Prut şi este construit unul nou pentru a îmbunătăţi legăturile cu Republica Moldova.


”Îmbunătăţim prin infrastructură legăturile dintre România şi Republica Moldova! Compania de drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut şi pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni”, a scris, luni, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Ministrul a detaliat proiectele la care face referire:

Podul de la Galaţi - Giurgiuleşti, pe DN 2B - A fost construit în 1949 şi are o lungime de 125 de metri. Execuţia lucrărilor a pornit chiar în iulie şi se va încheia peste 9 luni. Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat şi vopsit, placa de beton armat care susţine calea pe pod va fi reparată, calea pe pod şi trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale şi de siguranţă, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută.
Podul de la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni (unde proiectarea este deja în derulare). Studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce obţinem acordul de mediu aflat în procedură, lansăm licitaţia de proiectare şi execuţie.
Podul de la Albiţa - Leuşeni, pe DN 24B.
Podul de la Sculeni, pe DN 24.
Podul de la Oancea - Cahul, pe DN 26A.

Pentru acestea din urmă, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfăşura pe modelul Podului de la Galaţi - Giurgiuleşti.
”Accesul peste râul Prut devine astfel mai uşor şi mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Moldova. O infrastructură modernă este cheia ridicării şi dezvoltării economice a regiunilor care sunt deservite de ea”, a mai scris Drulă.

 

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.