Logo
Imprimă această pagină

Cinci ani de închisoare pentru şoferul de camion care a provocat un accident în care au murit cinci persoane, printre care doi copii

Cinci ani de închisoare pentru şoferul de camion care a provocat un accident în care au murit cinci persoane, printre care doi copii

Decizia Judecătoriei Balş nu este însă definitivă. Magistraţii l-au condmant pe George Gabriel Ştefan la cinci ani de închisoare cu executare şi au dispus ca Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România să achite familiilor victimelor accidentului daune morale şi materiale de 15.503.000 lei.

Astfel, familia antrenorului Mihai Bobocică trebui să primească 4.200.000 lei daune morale şi 50.000 daune materiale, în vreme ce familiile bărbatului de 38 de ani şi femeii de 33 de ani, care au murit în accident împreună cu cei doi copii ai lor, trebuie să primească următoarele sume:

familia lui Petre Ion – 5.950.000 lei daune morale şi 150.000 lei daune materiale;

familia Mariei Mirabela Ion –5.000.000 lei daune morale şi 153.500 lei daune materiale.

La aceste sume se adaugă şi dobânda legală, începând cu data producerii accidentului, 24 aprilie 2017, şi până la data achitării integrale.

Ştefan trebuie să achite onorariile avocaţilor, expertizele şi cheltuielile de judecată.

George Gabriel Ştefan, şoferul TIR-ului, în vârstă 34 de ani, din Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, se afla la volanul unui autotren a cărui anvelopă a explodat şi a provocat accidentul de la Pădurea Sarului, în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, printre acestea fiind şi doi copii

Expertiza tehnică a stabilit drept cauze ce au provocat tragedia viteza mare şi explozia uneia dintre anvelope.

În plus, şoferul TIR-ului avea permisul de conducere suspendat. El conducea cu viteza de 88 de kilometri pe oră, într-o zonă în care limita era de 70 de kilometri pe oră. Mai mult, şoferul nu respectase timpii de odihnă şi conducere, în ultimele 28 de zile, iar anvelopele erau reşapate. La acea dată, inspectorii de trafic au aplicat şi o amendă firmei pentru care lucra bărbatul.

În accident au murit o femeie în vârstă de 33 de ani, soţul acesteia în vârstă de 38 de ani şi cei doi copii ai lor în vârstă de patru şi doi ani. Ei erau fiica, ginerele şi nepoţii viceprimarului comunei argeşene Cocu, Gheorghe Mariniţă.

Cei patru îşi petrecuseră weekendul la Craiova, oraş în care locuiau părinţii tânărului de 38 de ani. Luni, familia se întorcea în Bucureşti, unde locuia de mai bine de zece ani.

Alături de ei, victimă a tragicului accident a fost şi antrenorul emerit de tenis de masă, Mihai Bobocică, în vârstă de 63 de ani.

Bobocică era antrenorul lotului de Juniori III al Federației Române de Tenis de Masă și urma să plece, alături de 12 sportivi și antrenorul Gabriel Poștoacă, la Câmpulung, la un cantonament de pregătire.

Mihai Bobocică a antrenat echipa de juniori de tenis de masă a Italiei, fiul său fiind campion național al italienilor la acest sport. A fost elevul antrenorului emerit Virgil Bălan, iar în anul 2011, autoritățile locale din comuna Piscu Vechi, județul Dolj, au organizat o competiție de tenis de masă, ce a purtat denumirea Cupa „Mihai Bobocică”.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.