Logo
Imprimă această pagină

Cetățenii din Codlea nu vor avea Variantă Ocolitoare pentru că nu a vrut să iasă la vot

Cetățenii din Codlea nu vor avea Variantă Ocolitoare pentru că nu a vrut să iasă la vot

Cetățenii municipiului Codlea, județul Brașov, au fost întrebați duminică la un referendum local dacă își doresc o centură ocolitoare cu prețul îndatorării municipalității. Doar 10,5% dintre cele peste 20.000 de persoane cu drept de vot înscrise pe listele electorale au și răspuns, anunță România Actualități. Este o prezență insuficientă, pentru validarea referendumului fiind necesari cel puțin 30% dintre alegătorii cu drept de vot. 


Referendumul a costat autoritățile locale aproximativ 150.000 de lei.

Potrivit studiului de fezabilitate, aprobat de Consiliul Local, ocolitoarea ar fi trebuit să aibă 6 km şi ar fi scos traficul greu din Codlea, de la intrarea dinspre Braşov, până la ieşirea spre Făgăraş. Acest împrumut era necesar deoarece Codlea nu are o populaţie suficientă numeric să acceseze bani europeni pentru un astfel de proiect.

„Atunci când vorbim de o sumă importantă – şi aici vorbim de aproximativ 75 de milioane de lei – trebuie să întrebi populaţia dacă vrea să se împrumute, mai ales că avem atâtea exemple negative de împrumuturi la nivel local şi central. Dacă mă întrebaţi pe mine, şi guvernul ar trebui să fie obligat să întrebe populaţia de fiecare dată când face câte un împrumut privind o sumă mai mare”, a declarat pentru Agerpres primarul Mihai Cîmpeanu (PSD).

Potrivit acestuia, în ipoteza în care municipalitatea ar contracta un credit de 75 milioane de lei, pe o perioadă de 15 ani, gradul de îndatorare a acesteia ar creşte de la 0 la 20% şi investiţia ar putea fi recuperată uşor prin câteva noi investiţii, „făbricuţe”, care ar putea fi atrase de-a lungul viitoarei centuri ocolitoare. (g4media)

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.