Logo
Imprimă această pagină

Cele mai HORROR accidente în care au fost implicați români în străinătate

Cele mai HORROR accidente în care au fost implicați români în străinătate

Cel mai grav accident de acest gen avut loc în după-amiaza zilei de 23 iunie 2013, în Muntenegru, când şi-au pierdut viaţa 18 români, iar alţi 29 au fost răniţi. Un autocar cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie de 40 de metri. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană, la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala statului Muntenegru.

Un alt accident grav a avut loc în noaptea de 30/31 octombrie 2011, în urma impactului între un TIR înmatriculat în România şi un microbuz înmatriculat în Spania, care venea de la Valencia. Accidentul, produs pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, s-a soldat cu decesul a 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani. De asemenea, al 15-lea pasager al microbuzului a fost internat, în stare foarte gravă, la Spitalul Universitar din Szeged.

***
31 martie 2019 - Şase persoane de origine română au fost rănite în provincia belgiană Brabantul Flamand, după ce minibuzul cu care se întorceau din Marea Britanie a fost lovit de un Audi al cărui şofer a adormit la volan.

29 octombrie 2018 - Zece lucrători români au fost răniţi într-un accident de microbuz survenit în nordul Germaniei. Microbuzul, care avea la bord 12 lucrători agricoli, s-a răsturnat într-un şanţ între localităţile Barlt şi Trennewurth (landul Schleswig-Holstein). Trei bărbaţi au fost grav răniţi şi alţi şapte uşor răniţi, toţi fiind transportaţi la spital.

16 octombrie 2018 - Un român a murit şi alţi doi au fost răniţi în urma unui accident rutier produs în localitatea belgiană Bertrix. Conducătorul vehiculului înmatriculat în România a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a izbit un copac, după care vehiculul a căzut într-un pârâu.

21 septembrie 2018 - Un cetăţean român a fost rănit grav într-un accident rutier produs în Slovacia, în apropierea localităţii Sekule, pe autostrada D2, în care au fost implicate un microbuz înmatriculat în România şi un autocamion.

31 august 2018 - Doi cetăţeni români au murit şi alţi trei au fost răniţi în urma unui accident rutier care a avut loc, între localităţile Cegled şi Albertirsa, din Ungaria, conform Ministerului român al Afacerilor Externe.

30 iulie 2018 - Opt cetăţeni români au fost răniţi după ce două maşini înmatriculate în România au fost implicate într-un accident rutier în Austria, a informat un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Accidentul a avut loc în apropierea oraşului Bruck an der Leitha. Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, dintre cei opt cetăţeni români răniţi doi au suferit răni mai grave, iar alte şase persoane, printre care şi trei minori, au fost rănite uşor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri.
22 iulie 2018 - Un cetăţean român a decedat, iar alţi doi au suferit răni grave în urma unui accident rutier produs în Austria, în apropierea oraşului Sankt Polten.
22 iulie 2018 - Şapte români au fost răniţi într-un accident produs în regiunea Cloppenburg din Germania.

7 iunie 2018 - Un autocar înmatriculat în România, având la bord 48 de pasageri, a fost implicat într-un accident în Bulgaria, lângă Vidin, 11 români fiind răniţi uşor, potrivit primelor date transmise de Ministerul Afacerilor Externe. Conform datelor obţinute de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, "în urma producerii accidentului, 11 cetăţeni români au suferit răni uşoare şi medii, care au necesitat îngrijiri medicale", arată sursa citată. Zece dintre aceştia au fost transportaţi la o unitate medicală din zonă, fiind ulterior externaţi la cerere pentru a-şi continua călătoria.

24 mai 2018 - Un cetăţean român a murit, într-un accident rutier produs în Ungaria, în apropierea oraşului Budapesta, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România.
22 mai 2018 - Nouă cetăţeni români au murit într-un accident rutier produs în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

19 martie 2018 - Cinci români au murit şi alţi trei au fost grav răniţi într-un grav accident auto produs pe drumul N270, la est de Helmond, Noord-Brabant, în Olanda, în urma coliziunii dintre un microbuz cu 9 locuri pentru transportul persoanelor şi un camion cisternă. Românii se aflau în microbuzul marca Ford Tranzit şi se întorceau spre casă din Helmond, unde lucrau pentru compania Horizon Groep.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.