Cele mai grave accidente de microbuz și autocar din ultimul an

Cele mai grave accidente de microbuz și autocar din ultimul an

O persoană a murit şi alte 14 au fost rănite la 21 octombrie 2020, într-un accident produs pe autostrada A1 Deva-Sibiu, în zona localităţii Pianu, din judeţul Alba, după ce un microbuz care transporta 15 oameni, având ataşată o platformă pe care se afla un autoturism, s-a răsturnat pe carosabil, pe banda de urgenţă. Pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul roşu de intervenţie.

"Un număr de 13 victime au fost transportate la spitale din judeţul Hunedoara şi Alba, iar o altă persoană a fost transportată la Unitatea Primiri Urgenţe din Târgu Mureş cu un elicopter SMURD. Din nefericire, în urma accidentului o persoană a decedat", a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (Agerpres).

***

O serie de evenimente rutiere soldate cu victime, în care au fost implicate microbuze, autocare sau autobuze, au mai avut loc în anii ultimii doi ani:

2020
29 septembrie -o persoană a murit şi alte şase au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un TIR, un autobuz şi un microbuz. Accidentul s-a produs pe DN 28 (DE 583) Iaşi - Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, fiind activat Planul roşu de intervenţie.

6 iulie - o persoană a murit şi alte patru au fost rănite într-un accident în care a fost implicat şi un microbuz de persoane. Accidentul s-a produs pe DJ 201, în localitatea Sinteşti din judeţul Ialomiţa. În urma impactului, şoferul autoturismului, un tânăr de 20 de ani, a fost grav rănit. Acesta a rămas prins între fiarele contorsionate ale maşinii, fiind scos de echipele de la descarcerare în stare de inconştienţă şi stop cardio-respirator. Victima a decedat în urma traumatismelor suferite.

16 iunie - două persoane au murit şi 11 au fost rănite, într-un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism. Accidentul s-a produs pe DN2D Focşani - Târgu Secuiesc, la kilometrul 25, în localitatea Boloteşti după ce şoferul microbuzului de călători a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul. La nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie.
10 iunie - un accident rutier cu 11 victime a avut loc pe DN 67, pe raza localităţii Buneşti din judeţul Vâlcea, între un autoturism şi un microbuz de transport persoane, după ce conducătorul unui autoturism, ce se deplasa pe sensul de mers Vâlcea - Gorj, a pătruns pe sensul de mers opus, intrând în impact cu un microbuz în care se aflau 14 persoane. A fost declanşat Planul roşu de intervenţie.

18 februarie - opt persoane au fost rănite într-un accident rutier produs pe DN 19, lângă localitatea Ardud, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul rutier s-a produs între un microbuz şi un autoturism, între Mădăraş (jud. Harghita) şi Ardud (jud. Satu Mare).

15 ianuarie - două persoane au murit şi alte 20 de au fost transportate la spital, după ce un microbuz cu călători s-a răsturnat pe DN 38, în apropierea localităţii Topraisar din judeţul Constanţa.
5 ianuarie - un accident produs pe DN 29 D, pe raza localităţii Talpa din judeţul Botoşani, s-a soldat cu rănirea a 11 persoane, printre care şi un copil de 12 ani, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz.

2019
5 octombrie - un accident grav de circulaţie s-a produs pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un tir şi un microbuz de transport pasageri. Zece persoane au murit, între care şi cei doi şoferi, şi alte opt au fost rănite. Autorităţile din judeţul Ialomiţa au declanşat Planul roşu de intervenţie, fiind vorba de un număr mare de victime rămase încarcerate. La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical al Serviciului Ambulanţă cu 19 autospeciale de intervenţie şi ambulanţe.
4 octombrie - două persoane au murit, iar alte două au fost rănite grav într-un accident ce a avut loc pe DN 66, pe raza comunei Băcia, din judeţul Hunedoara, după ce microbuzul în care se aflau a intrat în coliziune cu un camion TIR care circula din sens opus.

23 septembrie - 14 persoane au fost transportate la mai multe spitale de urgenţă, în urma unui accident între un microbuz şi o autoutilitară care a avut loc, în satul Şindriliţa din comuna Găneasa, pe DN2 Bucureşti - Urziceni.
4 septembrie - cinci persoane au fost rănite pe DN 24, între Tişiţa şi Tecuci, judeţul Vrancea, după ce microbuzul în care acestea călătoreau a fost lovit de un autoturism care nu a acordat prioritate la schimbarea direcţiei de mers.

14 august - doi oameni au murit şi şase au fost răniţi, după ce un microbuz s-a răsturnat în localitatea doljeană Pieleşti. În microbuz se aflau 13 persoane. La nivelul judeţului a fost activat Planul roşu de intervenţie.
11 august - 19 persoane au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc pe DN 7, în zona satului Râu Vadului, comuna Câineni, fiind activat Planul roşu de intervenţie la nivelul judeţului Vâlcea. Accidentul a avut loc între un autoturism şi un microbuz de transport persoane.
8 august - un microbuz cu persoane s-a răsturnat în afara părţii carosabile la Ostrov-Dăeni, pe DJ 222F, în judeţul Tulcea. Cinci din cele 14 persoane aflate în autobuz au necesitat îngrijiri medicale. A fost activat Planul roşu de intervenţie.

20 mai - nouă persoane, între care patru copii, au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc pe DN 1 C, între localităţile Halmeu şi Turulung din judeţul Satu-Mare, la nivelul judeţului fiind activat Planul roşu de intervenţie. Nicio persoană nu a fost încarcerată, toate fiind transportate la spital pentru investigaţii.
16/17 mai - un accident rutier în care au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism s-a produs în municipiul Bacău, în urma căruia 16 persoane au fost transportate la spital.

30 aprilie - un autobuz cu 39 de pasageri s-a răsturnat în localitatea Drajna din judeţul Călăraşi, fiind activat Planul roşu de intervenţie. 12 persoane au primit asistenţă medicală la locul producerii accidentului, iar patru dintre victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, pentru investigaţii suplimentare.
20 aprilie - 11 persoane au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat în afara părţii carosabile, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul s-a produs pe DN 1, în localitatea Căpuşu din judeţul Cluj, după ce şoferul ar fi adormit la volan.

27 martie - un accident de microbuz s-a produs în zona localităţii Dobrovăţ din judeţul Iaşi. Microbuzul, în care se aflau 25 de pasageri, a derapat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi s-a răsturnat pe sensul de mers spre Iaşi al drumului. Bilanţul victimelor a fost de 23 de persoane, dintre care 21 au fost transportate la spital, iar două au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Autorităţile din judeţul Iaşi au activat Planul roşu de intervenţie.
25 martie - şoferul unui microbuz a murit, iar o femeie a fost rănită, după impactul cu un tir polonez, pe autostrada A1, pe raza localităţii Remetea Mare din judeţul Timiş.
13 martie - patru persoane au fost rănite, după ce un microbuz a fost lovit de o maşină care nu a acordat prioritate, pe DJ 720, în Călineşti, judeţul Prahova.

26 februarie - o persoană a murit, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz de marfă, pe o arteră rutieră din municipiul Arad.
11 februarie - două persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un accident produs pe DN2E Fălticeni - Gura Humorului, pe raza comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava, în care au fost implicate un microbuz de transport persoane cu opt pasageri şi o autoutilitară.
5 februarie - 11 persoane au fost rănite după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-un parapet. Accidentul s-a produs pe DN 67, între Drobeta Turnu Severin şi Motru, în zona Ciovârnăşani, comuna Siseşti din judeţul Mehedinţi.

22 ianuarie - o persoană a murit şi 12 au fost rănite într-un accident produs pe DN7, în oraşul Lipova, din judeţul Arad, după ce un TIR a derapat, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum umed, iar şoferul unui microbuz cu pasageri nu a putut evita impactul cu remorca, ce a intrat pe banda sa de mers.
17 ianuarie - nouă persoane au fost rănite după ce microbuzul în care se aflau s-a izbit de un parapet de beton pe DN 52, la intrare în municipiul Turnu Măgurele din judeţul Teleorman. Şoferul microbuzului nu a adaptat viteza într-o curbă şi a intrat într-un parapet din ciment aflat în afara părţii carosabile.
12 ianuarie - şase persoane au fost rănite, între care doi copii de 10 şi 14 ani, într-un accident produs în localitatea Polovragi din judeţul Gorj. Un microbuz de 8+1 locuri a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o construcţie din beton. A fost activat Planul roşu de intervenţie.
11 ianuarie - o persoană a murit şi alta a fost rănită uşor într-un accident în care au fost implicate un autobuz cu călători şi un autoturism, pe drumul între Codlea şi Ghimbav din judeţul Braşov. În autobuz se aflau 40 de persoane.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.