Logo
Imprimă această pagină

Cel mai bun început an pentru înmatriculările de mașini

Cel mai bun început an pentru înmatriculările de mașini

Primul trimestru din 2019 a adus creşteri semnificative pe piaţa autoturismelor noi şi a celor rulate pe plan intern, în condiţiile în care piaţa maşinilor noi a crescut cu 25% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani, potrivit unei analize Autovit.ro pe baza datelor oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), publicate luni.


Piaţa maşinilor noi a urcat cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 35.836 de tranzacţii.

”Dacia are peste o treime din piaţă, iar primele cinci mărci – Dacia, Renault, Ford, Skoda, Volkswagen - au peste 63% din total. Cele mai vândute modele de autoturisme noi au fost Duster, Logan şi Sandero - de la Dacia, iar ca mărci străine, cele mai vândute au fost Renault Clio, Skoda Octavia şi Ford Focus”, se arată în comunicat.

Şi pentru tranzacţiile cu maşini second-hand pe plan intern (reînmatriculări) a fost cel mai bun prim trimestru din ultimii 10 ani, cu o medie de aproape 52.000/lună de autoturisme vândute lunar.

Totodată, piaţa maşinilor second-hand din import a scăzut cu 9% în primul trimestru, reprezentând al treilea an consecutiv de scădere. În ceea ce priveşte cota de piaţă pe piaţa autoturismelor rulate, pentru prima oară, marca BMW a terminat pe locul doi, loc care era, în general, ocupat de Opel, în timp ce Volkswagen a rămas pe primul loc, potrivit Autovit.ro.

”2019 a început în forţă atât pe piaţa maşinilor noi, cât şi pe piaţa maşinilor second hand, unde vedem o creştere remarcabilă a tranzacţiilor pe plan intern în defavoarea importurilor. Considerăm că trend-ul pozitiv se va menţine şi în restul anului, chiar dacă nu la acelaşi ritm de creştere de +25% ca în primul trimestru, iar 2019 va fi cel mai bun an pentru autoturisme noi după vârful înregistrat în 2009”, a declarat un manager Autovit.ro, Andrei Dumuţa.

Trendurile din piaţă s-au reflectat şi pe platforma Autovit.ro, unde, în primul trimestru din 2019, au fost publicate peste 54.000 de oferte.

”Martie a fost luna în care s-au înregistrat cele multe oferte listate în platformă şi, totodată, luna cu cei cei mai mulţi cumpărători activi - peste 65.000 de persoane au contactat vânzătorii de pe Autovit.ro pentru a stabili o tranzacţie”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte topul celor mai căutate branduri auto pe platformă, Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz şi Ford se află, în continuare, în topul preferinţelor românilor. Spre deosebire de primul trimestru din 2018, anul acesta mărcile Audi şi Ford au câştigat teren în faţa BMW.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.