Logo
Imprimă această pagină

Cea mai mare captură de țigări de contrabandă din 2020: un camion plin cu 162.000 de pachete

Cea mai mare captură de țigări de contrabandă din 2020: un camion plin cu 162.000 de pachete

Poliţiştii de frontieră din de la Bechet (Dolj) au descoperit, ascunse într-un camion, 162.500 pachete cu ţigări, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară, transmite Agerpres. E cea mai mare captură de țigări de contrabandă din acest an, având o valoare de peste 2,4 milioane lei.


„În data de 31 iulie, în jurul orei 11,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român S.A., la volanul unei camion marca Volvo, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cărămidă din Grecia pentru o societate comercială din România. Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al camionului, un perete fals în spatele căruia erau depozitate mai multe cutii ce conţineau ţigarete”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Camionul a fost dus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 162.500 pachete cu ţigări, în valoare de 2.437.500 lei.

„În cadrul cercetărilor, şoferul a declarat că el este angajatul firmei care deţine camionul şi nu are cunoştinţă despre marfa ascunsă în interiorul acestuia”, arată sursa citată.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.