Logo
Imprimă această pagină

Ce dezbat șefii autostrăzilor din România și Ungaria când se întâlnesc

Ce dezbat șefii autostrăzilor din România și Ungaria când se întâlnesc

Luni, 06 iulie 2020, a avut loc la Oradea, cea de-a XVIII-a întâlnire a grupului de lucru româno-ungar de autostrăzi la care a participat o delegație a CNAIR condusă de Directorul General Adjunct Ovidiu Marian Barbier precum și reprezentanți ai Ambasadei României în Ungaria, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Delegația maghiară a fost condusă de Zsolt Thoroczkay, șeful departamentului de Dezvoltare a Infrastructurii Rutiere din cadrul Ministerului Inovării și Tehnologiei.

La reuniune au fost prezentate stadiile proiectelor de infrastructură rutieră de la granița româno-ungară, respectiv:

Autostrada A3
Autostrada M4
Drumul Expres Satu Mare – Oar (Csenger)
Drumul Expres M49
Delegația română a prezentat, de asemenea, informații privind funcționarea punctului de trecere a frontierei a autostrăzii M4 și A3 precum și planurile pentru o legătură rutieră viitoare între Drumul Expres M49 și tronsonul rutier corespunzător pe teritoriul României.

“S-a luat decizia semnării protocolului între România și Ungaria pentru deschiderea frontierei de la Borș 2, pentru care fiecare dintre părți va face demersuri la nivelul conducerii Ministerelor și Guverernelor pentru a face posibilă această deschidere cel târziu în luna septembrie.

S-a stabilit realizarea unei conexiuni între Drumul Expres M49 și Drumul Expres Oar - Satu Mare, pentru care se va semna Studiul de Fezabilitate zilele următoare. S-a discutat și s-a agreat de partea ambelor state ca lucrările la drumul expres Oar-Satu Mare cât și la drumul expres M49 de pe partea maghiară să se desfășoare în același timp, astfel încât, în anul 2024 să poată fi deschis un nou punct de frontieră.

Ca urmare a întelegerii anterioare stabilite în momentul când am realizat punctul de trecere de la Nădlac 2 și a întrevederii de astăzi, frontiera maghiară va găzdui punctul de trecere a frontierei atât la Borș 2 cât și la Oar - Satu Mare, ambele puncte de trecere a frontierei fiind pe partea maghiară.

Următoarea întâlnire bilaterală româno - ungară va avea loc în luna octombrie 2020, după ce va fi inaugurat punctul de trecere al frontierei Borș 2”, a declarat Ovidiu Marian Barbier, Director General Adjunct al CNAIR SA.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.