Logo
Imprimă această pagină

Ce amendă primești dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Ce amendă primești dacă nu plătești taxa de pod de la Fetești

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Feteşti, conducătorii auto trebuie să plătească o taxă. Amenda este de 10 ori mai mare decât taxa de trecere pentru cei care nu o plătesc în timp util.

Chiar și așa, mulţi conducători auto amână, pentru a nu pierde timp la coadă la ghișeele de la Fetești, să plătească taxa de pod.

Șoferii care nu achită taxa de trecere a podului sunt depistați cu ușurință


Orice şofer ce nu plătește taxa de trecere a podului de la Fetești poate fi depistat cu ușurință, deoarece Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de supraveghere în mai multe puncte de pe autostrada A2.

 

Cât ajunge amenda pentru neachitarea taxei de pod


Pentru autoturisme, o trecere pe podul de la Feteşti costă 13 lei, iar amenda în cazul neachitării acesteia este de minim 130 de lei, prin urmare, de 10 ori mai mare decât taxa de peaj.

Astfel, în cazul autovehiculului care are între 9 şi 23 de locuri sau între 3,5 şi 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 şi 940 de lei. În cazul autovehiculului care are mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone, amenda este cuprinsă între 640 şi 1.280 de lei, scrie Antena3.

În cazul autovehiculului care are mai mult de 12 tone minim patru axe, amenda de pod de la Feteşti este cuprinsă între 910 şi 1.820 de lei.

Șoferii pot achita taxa de pod de la Feteşti înainte, după trecere sau până la ora 24 a zilei următoare trecerii. Pentru a plăti taxa aferentă trecerii pe pod de la Feteşti, conducătorii auto pot trimite un SMS la numărul unic 7577, indiferent de rețea. SMS-ul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria vehiculului.



STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

 

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.