Logo
Imprimă această pagină

Caz de exploatare a șoferilor: neplătiți, munceau de 9 săptămâni în camioane cu anvelope uzate Recomandat

Caz de exploatare a șoferilor: neplătiți, munceau de 9 săptămâni în camioane cu anvelope uzate

Un control al poliției din Henri-Chapelle, din provincia Liège, a descoperit nereguli grave la șoferii de camioane aparținând companiei lituaniene de transport UAB KAREDA ”.

Șoferii erau fără bani și lucraseră non-stop timp de 9 săptămâni, încălcând total legislația europeană, potrivit SURSEI.


„Vehiculele lor, în stare lamentabilă, aveau: anvelope uzate, sistem AD Blue defect, probleme de tahograf. În ceea ce privește șoferii, unul tocmai se confruntase cu o boală cardiacă.

Ei au fost exploatați cu nerușinare: nu au fost plătiți luni de zile, au fost lăsați fără bani și au lucrat non-stop timp de 9 săptămâni, încălcând total legislația europeană privind transportul rutier și forța de muncă “, a anunțat un sindicat al șoferilor.
UAB KAREDA nu a răspuns încă solicitărilor din partea diferitelor organisme de control belgiene de a remedia situația atât în ceea ce privește șoferii, cât și vehiculele acestora.
Până în prezent, compania lituaniană KAREDA a plătit jumătate din datoriile avute la doi dintre cei patru șoferi. Ceilalți doi șoferi nu au primit încă nimic.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.