Câți bani s-au alocat pentru Autostrada Moldova

Câți bani s-au alocat pentru Autostrada Moldova

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, luni, că a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus în legea bugetului pentru 2019, în vederea asigurării bugetului necesar realizării documentaţiilor pentru un tronson din Autostrada A8 (Ungheni-Târgu Mureş).


Autostrada A8, denumită şi Autostrada Unirii, va avea o lungime de aproape 320 de kilometri şi va conecta regiunile istorice Moldova şi Transilvania.

CNAIR a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în legea bugetului pentru anul 2019, în vederea asigurării bugetului ”aferent elaborării documentaţiilor tehnico – economice pentru obiectul de investiţie Autostrada Unirii – tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ”.

Bugetul este împărţit în credite de angajament de 37,38 milioane de lei şi credite bugetare de 9,309 milioane de lei.

”În prezent, CNAIR SA a finalizat documentaţia de atribuire aferentă licitării contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ. Aceasta a fost transmisă către ANAP în vederea analizării şi validării, urmând publicarea anunţului de participare”, se arată în comunicat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.