Logo
Imprimă această pagină

C5. Transalpina, moșia lui "Corleone" Recomandat

C5. Transalpina, moșia lui "Corleone"

COLOANA A CINCEA. Florea Dascălu, zis "Corleone", directorul Direcției Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din CNAIR, a redeschis, în acest an, triumfalist circulația pe Transalpina și Transfăgărășan.

Redeschiderile, cu o lună mai devreme pentru Transalpina și două săptămâni în avans pentru Transfăgărășan, nu se leagă în niciun fel de vreo modernizare, reparație, reabilitare sau ceva de acest gen. Pentru că au secțiuni care ajung la o altitudine mare, cele două drumuri se închid în fiecare an toamna, pentru că zăpada le face inaccesibile.

La fel cum se închid toamna, așa se deschid anual primăvara.

În loc de concluzie: Numai pe "Corleone" l-ar fi dus capul să redeschidă cele două drumuri cu un alai de "lăudători", aduși cu o coloană de SUV-uri la "evenimentul lu' pește prăjit"!

alai corleone trasalpina

Deschiderea lui "Trans-Corleone"
Transfăgărășanul s-a deschis în acest an pe 15 iunie, adică cu două săptămâni mai devreme.
CNAIR a anunțat triumfalist că "a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curățarea și pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, respectiv 1 iulie".
În loc de concluzie: De două ori într-o singură lună, Florea Dascălu "Corleone" a aruncat la coș resursele CNAIR pentru a se plimba cu un grup mare de "slugi" pe drumuri de munte.

florea dascalu corleone transfagarasan

Finul "deszăpezitor"
Excursiile cu "sclaveți" ale lui Corleone nu au avut doar scopul de a "șlefui soclul" statuii imaginare a baștanului de la Întreținere. Masajul propriului ego este foarte important pentru marele vânător "și pescar de ocazie" Florică, dar nu e suficient.
Deschiderea Transalpina pe 1 iunie 2022, cu o lună mai devreme decât în anii trecuți, are și o explicație pecuniară.
Bogdan Alexandru Toncu, patronul Verizon Art SRL, finul lui Corleone, avea o mare problemă și Nașul i-a rezolvat-o.
Asocierea de firme Verizon Art SRL- Flor Construct SRL derulează în prezent un contract cu CNAIR pentru "Întreținerea curentă pe timp de iarnă" la SDN, pe o durată de 36 de luni, în valoare totală de "numai" 54,9 milioane de lei, plus TVA.


Browserul pe care îl folosiți nu are un plugin pentru redarea fișierelor PDF.
În acest caz, puteți da click aici pentru a descărca documentul PDF.


Cu acest contract "baban" și cu Nașul la șefia Direcției Întreținere, finul Bogdănel a facturat cu ușurință sume foarte mari de bani către CNAIR, care i s-au și plătit foarte repede.
Deși vremea s-a încălzit, potrivit contractului, Toncu era obligat să țină mașinile și utilajele pe Transalpina pentru o eventuală deszăpezire.
În loc de concluzie: Venirea lui Corleone, cu alaiul de "slugi și sclaveți", pentru deschiderea drumului "de costișe", i-a eliberat în fapt mașinile și utilajele finului Bogdănel, care pot fi folosite în altă parte și automat să producă alți bani și "altă distracție".

"Flor-mână-moartă" SRL
Firma asociată cu firma finuțului Toncu, Florconstruct SRL, nu este altceva decât o "mână moartă".
Cu sediul social la etajul doi al unui bloc de apartamente din Râmnicu Vâlcea, "Flor-comedie", nu a avut în ultimii 3 ani niciun angajat și a avut profit zero pe anii 2019, 2020 și 2021.
Cu alte cuvinte, Bogdănel este asociat doar cu o serie de active imobilizate în valoare de 248.551 lei, nu cu o firmă cu activitate.
În loc de concluzie: Mai mult, la 25 ianuarie 2021, s-a instituit și sechestru pe 10 din cele 20 de părți sociale ale "Flor-trombon".


Browserul pe care îl folosiți nu are un plugin pentru redarea fișierelor PDF.
În acest caz, puteți da click aici pentru a descărca documentul PDF.


Firmă de apartament
Nici firma finului lui Corleone nu stă prea bine la capitolul credibilitate: are sediul social la etajul 10 al unui bloc de apartamente din București.
În ultimii trei ani însă, cu Nașul "la butoane", firma Verizon Art a încasat "sănătos" bani de la CNAIR și profiturile declarate au fost consistente:
- 2019- cifră de afaceri- 1.509.802 lei; profit- 279.492 lei;
- 2020- cifră de afaceri- 3.660.450 lei; profit- 1.620.933 lei;
- 2021- cifră de afaceri- 2.277.199 lei; profit- 264.312 lei.
În comparație cu alte firme care au contracte cu CNAIR, Verizon Art și-a primit întotdeauna banii în mare viteză.
Explicația e simplă: Direcția Economică distribuie banii pentru întreținere către Serviciul Plan, care este în subordinea Direcției conduse de Naș. E la mintea cocoșului cine decide cum se repartizează banii și cine este discreționar cu plățile atunci când vine vorba de rude și "pretini"!
În loc de concluzie: Cât e Corleone-n floare, are finul de mâncare!


Browserul pe care îl folosiți nu are un plugin pentru redarea fișierelor PDF.
În acest caz, puteți da click aici pentru a descărca documentul PDF.


"Pescarul" Florică
De când a ajuns mare șef în CNAIR, Corleone s-a transformat brusc într-un mare vânător. Merge foarte des la vânătoare cu "fârtații" lui, dar numai în autovehicule de teren de lux și cu arme din cele mai scumpe din lume!
Gurile rele da' bune susțin că, prin deschiderea Transalpinei, vânătorul de lux Florică a împușcat nu unul ci trei iepuri dintr-o lovitură!
Mai întâi, finuțul și-a eliberat mașinile și utilajele pentru care nu mai lua bani de la CNAIR, pentru că nu mai era zăpadă, și le-a pus la treabă pe alte lucrări, unde încasează.
În al doilea rând, Corleone l-a împușcat pe iepurașul care dă peșcheșurile de la proprietarii de pensiuni și hoteluri din zonă, bucuroși că afacerile le repornesc mai devreme cu o lună, prin redeschiderea Transalpina.
În al treilea rând, Florică, veșnicul "Director-general-CNAIR- wanna-be", a umplut rețelele sociale cu fotografii de la cele două relansări banale, de primăvară, ale drumurilor, pentru a obține capital de imagine. Principiul este simplu: dacă "Întunericimea-sa" Cristian "Piștol Gol" a reușit să ajungă șef la Compania de Drumuri, atunci e clar că poate oricine! "Hai, că pot!", și-a spus în bărbia dublă Corleone.
În loc de concluzie: Florea Dascălu este mare vânător de lux doar cu rudele și clientelatul său. Cu șefii lui, printre care și Grideanu "Baclavel", Corleone este "cel mai mare pescar"!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.